Kardaş'tan 'iltica merkezi' yalanını sürdüren Kılıçdaroğlu'na tepki: Sürüye selam yalana devam mı?

Kanaat önderleri ile bir araya gelen Kılıçdaroğlu'nun yalanlanan 'Türkiye'de iltica merkezi kurulacak' iddiasını sürdürmesi üzerine akademisyen İdris Kardaş Twitter hesabından tepki gösterdi. Kardaş, Kılıçdaroğlu'nun konuşmasını "Dışişleri Bakanlığımız yalanladı. İletişim Başkanlığımız yalanladı. Hadi bunlar tatmin etmedi diyelim. İngiliz Savunma Bakanı Wallace yalanladı böyle demedim, dedi. Haberi yapan BBC Türkçe özür diledi ve haberi sildi. Sürüye selam yalana devam mı?" yorumuyla paylaştı.

Kanaat önderleri ile bir araya gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yalanlanan 'Türkiye'de iltica merkezi kurulacak' iddiasını sürdürdü.

Kılıçdaroğlu, "Mülteci politikasını eleştirmek ırkçılık değildir, ırkçılığı reddetmemiz lazım" dedi.

"BÜTÜN SIKINTIYI BİZ Mİ ÇEKECEĞİZ"

Kılıçdaroğlu, "İngiltere diyor ki; Türkiye'de kamplar kuracağız, sonra oradan seçeceğiz, kendi ülkemize bazılarını alabiliriz. Aynı şekilde Suriye'de. Biz üçüncü sınıf bir ülke miyiz. Beyler rahat etsin diye bütün sıkıntıyı biz mi çekeceğiz" dedi.

"İLTİCA MERKEZİ" İDDİASINI SÜRDÜRDÜ

O haberlere yalanlama geldi ama Kılıçdaroğlu 'Türkiye'de iltica merkezi kurulacak' iddiasını sürdürdü.

Sığınmacı politikasını eleştiren Kılıçdaroğlu, "Bu ırkçılık değildir. Irkçılık inancımızda da insan olarak yapımızda da reddetmemiz gereken bir şeydir. Allah'ın yarattığı en değerli varlık insandır. İnsana her zaman saygı duyarım. Kimliği, inancı, yaşam tarzı benim başımın üstündedir. Bu güzel ülkede yanlış politikalarla hem sığınmacılar mahvoluyor hem biz mahvoluyoruz" açıklamasını yaptı.

"SÜRÜYE SELAM YALANA DEVAM MI?"

Kılıçdaroğlu'nun iddialarını devam ettirmesi üzerine Twitter hesabından akademisyen İdris Kardaş tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu'nun "İngilizler diyor ki 'Türkiye'de kamplar kuracağız. Sonra oradan seçeceğiz, bazılarını alabiliriz. Para verelim buraya gelmesinler'"  sözlerini paylaşarak "Dışişleri Bakanlığımız yalanladı. İletişim Başkanlığımız yalanladı. Hadi bunlar tatmin etmedi diyelim. İngiliz Savunma Bakanı Wallace yalanladı böyle demedim, dedi. Haberi yapan BBC Türkçe özür diledi ve haberi sildi. Sürüye selam yalana devam mı?" ifadelerini kullandı. 

Kardaş'tan 'iltica merkezi' yalanını sürdüren Kılıçdaroğlu'na tepki: Sürüye selam yalana devam mı? ile ilgili etiketler idris kardaş Kılıçdaroğlu iltica merkezi

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.