Karanlıkta namaz kılınır mı? Karanlık bir odada namaz kılmaz günah mı?

Namaz dinin direğidir. Mirac gecesi müjdelenen namaz 5 vakit müslümanlara farz olan ibadettir. Ancak cemaat dışında evde kılınan namazlarda bazen akla takılan sorular olabiliyor. Örneğin, karanlıkta namaz kılınır mı, karanlık bir odada namaz kılmak günah mı soruları...

Karanlıkta namaz kılınır mı, dinen hükmü nedir? 5 vakit müslümanlara farz olan namaz evde de kılınabilir. Ancak bazı durumlarda daha iyi konsantre olabilmek adına karanlıkta namaz kılmak isteyen vatandaşlar karanlık bir odada namaz kılmak günah mı sorusuna yanıt arıyor.

KARANLIKTA NAMAZ KILINIR MI?

Karanlık veya yarı karanlık bir yerde namaz kılmanın mekruh olduğuna, ne namazın mekruhları bölümünde, ne de başka yerlerde rastlamadık. Yalnız namaz kılarken gözleri yummanın mekruh olduğu bildirilmektedir. Bunun da sebebi, namaz esnasında bakılması mendup olan secde mahallinin görülmesini engellediği içindir. Çünkü, kıyamda iken secde edilecek yere bakmak namazın âdâbından ve menduplarındandır.(Tahtâvî, s. 288)

Şort ve atletle namaz kılınabilir mi?

Karanlık veya yarı karanlık bir yerde namaz kılmak, ancak şu şekilde mahzurlu olur: Namaz kılınacak veya secde edilecek mahallin temiz olup olmadığı hususunda şüphe ediliyor veya pis olduğuna dâir bir ihtimal varsa, namazın farzlarından olan necasetten taharet yerine gelmediği yahut temizliği hususunda şüphe edildiği zaman namaz kılmak mahzurlu olur.

Kaynak:sorularlaislamiyet

Karanlıkta namaz kılınır mı? Karanlık bir odada namaz kılmaz günah mı? ile ilgili etiketler Yılmaz Güney karanlıkta namaz kılınır mı
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.