"Kandil Dağı neyse Stockholm aynısıdır" diyen Bahçeli'den İsveç'e: Müttefik olacaksak mertçe olalım adam gibi olalım!

MHP Lideri Bahçeli, partisinin grup toplantısında İsveç'in NATO üyeliğine değindi. "Kandil Dağı neyse Stockholm aynısıdır." diyen Bahçeli, "Müttefik olacaksak mertçe olalım adam gibi olalım." ifadelerini kullandı. 

İsveç'in NATO üyeliği için dün akşam gerçekleştirilen zirveden uzlaşma çıktı. 

MHP Lideri Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında bu gelişmeye değinerek İsveç'e tepki gösterdi. 

"Kandil Dağı neyse Stockholm aynısıdır." diyen Bahçeli, "Müttefik olacaksak mertçe olalım adam gibi olalım." ifadelerini kullandı. 

İşte Bahçeli'nin İsveç'in NATO üyeliği konusunda söyledikleri: 

İsveç'in üyeliğine karşı Türkiye'nin haklı ve meşru itirazları vardır. İsveç hükümetinin Kur'an-ı Kerim'e yönelik şerefsiz saldırıları alttan aldığı, sıkışınca da cılız kınama mesajları bilinen bir husustur. Türkiye, dayatmaları sineye çekecek kabile devleti değildir. NATO'nun açık kapı politikası da iç ve dış güvenliğimizden daha önemli olamayacaktır.

Milli varlığımızı tehdit eden, kanlı terör örgütlerine kucak açan, bunların terörist devşirmesine kendi başkentinde göz yuman bir ülkeyle bir güvenlik mimarisinin bünyesinde nasıl buluşacağız. Bunu nasıl hazmedeceğiz. Sadece F-16 ile ilgili parmak sallanıyor diye tamam mı diyeceğiz. İsveç, PKK'nın Avrupa'daki mağarasıdır. Kandil neyse Stockholm aynısıdır. Karar Sayın Cumhurbaşkanımızındır. 26 üyesi NATO ülkesi olan Avrupa Savunma Birliği içinde İsveç de yer almaktadır. 19 Haziran 2023'te ABD'ye ait iki adet bombardıman uçağının İsveç'e konuşlanması tesadüf değildir. NATO'nun da Türkiye'nin taleplerinin gözetmesi ihmali olmayan bir sorumluluğudur. İsveç, politikalarından dönüş yaparsa bir şey demeyiz. Müttefik olacaksak mertçe olalım. 

"Kandil Dağı neyse Stockholm aynısıdır" diyen Bahçeli'den İsveç'e: Müttefik olacaksak mertçe olalım adam gibi olalım! ile ilgili etiketler Devlet Bahçeli İsveç
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.