Kandil Dağı nerede? Hangi ülkeye ait?

Türk Silahlı Kuvvetleri, tarafından düzenlenen operasyonda 29 terörist öldürüldü. Peki TSK'nın operasyon yaptığı Kandil nerede? İşte Kandil dağının haritadaki konumu, Kandil neresi, tam olarak neresi vatandaşlar tarafından merak ediliyor. İşte detaylar...

Kandil Dağı nerede? PKK'lı teröristlerin öldürüldüğü Kandil dağı neresi? TSK tarafından düzenli olarak operasyonların düzenlediği Kandil'in harita üzerindeki konumu belli mi? Hangi ülkeye ait? İşte Kandil Dağı ile ilgili öne çıkan çarpıcı bilgiler...

Kandil Dağı nerede? Hangi ülkeye ait?

KANDİL DAĞI NEREDE?

Kandil Dağı, Zağros sıradağlarının uzantısı bir dağ olup 3587 metre yükseltiye sahiptir.

İran-Irak sınırında bulunan dağın büyük kısmı Irak tarafında bulunmaktadır. Kandil Dağı üzerindeki en önemli yerleşim birimleri, dağın doğu yakasındaki İran’a bağlı olan Piranşehir ve batı yamacında bulunan ve Kuzey Irak’ın en büyük şehirlerinden Süleymaniye’dir. Akarsuların derin yarıklar ve vadiler oluşturduğu dağ birçok farklı bitki ve hayvan türüne ev sahipliği yapmaktadır.

Kandil Dağı nerede? Hangi ülkeye ait? - Resim : 2

KANDİL NERESİ?

Kandil Dağları, Irak-İran sınırında yer alan ve yaklaşık 1.500 km uzunluğundaki Zagros Dağları'nın bir bölümünü oluşturan sıradağlar. Dağın büyük kısmı Irak tarafındaki Erbil ilindedir. Akarsular tarafından derin olarak yarılan Kandil'i, hem Irak hem de İran bölümünde faylar sınırlamıştır. Dağlık bir yapıya sahip olan arazi çeşitli bitki ve hayvan türlerini de barındırmaktadır. Zirveleri kar ve buzullarla, etekleri meşe ağaçları, alıç, kiraz eriği, kuşburnu, dağ elması, ahlat, üvez vb. yabani ağaçlar ve çayır otlarıyla kaplıdır. Günümüzde PKK tarafından örgütün ana merkezi olarak kullanılmaktadır.

Kandil Dağı nerede? Hangi ülkeye ait? - Resim : 3

KANDİL DAĞI HANGİ ÜLKEYE AİT?

Kandil Dağı, Zağros sıradağlarının uzantısı bir dağ olup 3587 metre yükseltiye sahiptir.İran-Irak sınırında bulunan dağın büyük kısmı Irak tarafında bulunmaktadır. Kandil Dağı üzerindeki en önemli yerleşim birimleri, dağın doğu yakasındaki İran’a bağlı olan Piranşehir ve batı yamacında bulunan ve Kuzey Irak’ın en büyük şehirlerinden Süleymaniye’dir. Akarsuların derin yarıklar ve vadiler oluşturduğu dağ birçok farklı bitki ve hayvan türüne ev sahipliği yapmaktadır.

ERDOĞAN'DAN KANDİL'E OPERASYON SİNYALİ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Zonguldak'ta maden işçileri ile yaptığı iftarın ardından açıklamalarda bulundu.  Erdoğan 'Sıra Kandil'de, sıra Sincar'da. Benim ülkemi taciz, tehdit eden kim olursa olsun onların üzerine gideriz, gideceğiz.' dedi."Şimdi sıra Kandil'de sıra Sincar'da"Erdoğan, ‘idam’ seslerinin yükselmesi üzerine “Şu anda tabi yargı devam ediyor. Bu yargı süreci içerisinde biz bir hukuk devleti mensubu olarak daha önce de söyledim. Yargı böyle bir konuda parlamentonun verdiği karar bu olursa bana geldiğinde ben bunu onarım dedim. Çünkü biz değerler silsilesi içerisinde kanı yerde bırakmayız. İşte bak Afrin’de 4 bin 500 teröristi etkisiz hale getirdik mi? Ne oldu kaçtılar mı? Şimdi sıra Kandil’de, Sincar’da. Benim ülkemi taciz eden, tehdit eden kim olursa olsun onların üzerine üzerine gideriz. Gideceğiz. Artık o CHP’nin Türkiye’si yok. Artık AK Parti iş başında olduğu bir Türkiye var. Biz beşer planında kimsenin önünde eğilmedik. Biz sadece ve sadece Allah’ın huzurunda, rükuda ve secdede eğildik. Ve şimdi diyorum ki biz Türkü ile Kürdü ile Lazıyla, Gürcüsüyle, Abazası, Boşnak’ı, Romanı ile velhasıl 81 milyon tek milletiz. Biz yaratılanı yaratandan ötürü sevdik. Bizim bayrağımıza eş bayrak yok. Tek vatan, 780 bin kilometre kare. Vatanımızı bölemezler. Türkiye Cumhuriyeti devletinden başka devlet yok. Yok paralel devletmiş, şu devletmiş bu devletmiş. Dimdik ayakta durarak yola devam edeceğiz” şeklinde konuştu.Kandil kampı ne zaman kuruldu? Kandil Nasıl PKK ana üssü haline geldi?


"KANDİL KAMPI NASIL KURULDU?"
başlıklı yazısında şu şekilde yorumlamış;Söyleyeyim, 1 Mart tezkeresiyle..1 Mart tezkeresi reddedilince, ordunun eli kolu bağlandı.. K. Irak’ın kırsalında acayip boşluk doğdu.. Kandil Dağı at koştur  derler ya, o hale geldi.. Kapanın elinde kalacaktı.. PKK kaptı..*1 Mart tezkeresi geçseydi.. 25 bin askerle K. Irak’a girip tampon bölge oluştursaydık, PKK Kandil’i kapamayacaktı.. Orada tutunamayacaktı..*Demem şudur..Kandil terör tesisleri varlığını 1 Mart tezkeresinin reddine borçludur..

BOZDAĞ'DAN KANDİL MESAJI: HER AN HER ŞEY OLABİLİR

24 Haziran seçimleriyle yeni sisteme geçilmesi öncesi son bakanlar kurulu toplantısının ardından basın toplantısı düzenlediğini ifade eden Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ ''Türkiye Kandil'e girebilir, her an her şey olabilir'' dedi.

Çavuşoğlu ile Pompeo, Menbiç için yol haritasını onayladı
* (Menbiç'te bir yol haritasının onaylanmasına ilişkin) Bütün bunların hepsi bir takvim çerçevesinde uygulamaya konulacaktır. Hepsi de takvime bağlanmış durumdadır. Umarız ki müttefikimiz ABD, aramızdaki bu ön mutabakat çerçevesinde alınan kararların birlikte hayata geçirilmesi konusunda mutabakatın gereğini yerine getirir.

'NEREDE TERÖRİSRT VARSA TÜRKİYE İÇİN HEDEFTİR'
* Türkiye daha evvel defalarca Kandil'e operasyon yaptı. Türkiye Kandil'e bundan sonra da girebilir, her an her şeyin olabilir. Nerede terörist varsa, nerede Türkiye'ye dönük tehdit varsa, orası Türkiye için hedeftir. Hem teröristler hedeftir hem de oradaki terör kaynaklarının tamamı Türkiye için hedeftir.

'YUNANİSTAN'DAN PAKETLER TÜRKİYE'YE GETİRİRİZ'
* Yunanistan FETÖ'cü, darbeci askerleri iade etmemiş olabilir, hatta onlara başka imkanlar, korumalar da verebilir, başka bazı ülkelerin teröristleri himaye ettiği gibi himaye edebilir. Ne yaparlarsa yapsınlar, o darbeci, FETÖ'cü askerleri bulmak, onları paketleyip Türkiye'ye getirmek bizim vazifemizdir. Nereye giderlerse gitsinler.

BAYRAMDA MAAŞ VE İKRAMİYE ÖDEMELERİ

* Ramazan Bayramı nedeniyle idari tatil verme durumu söz konusu değil.
* 11-12-13 Haziran'da SSK ve Bağkur emeklilerimiz de maaşlarını alacaktır. Bağkur ve Emekli Sandığı emeklileri bayram ikramiyelerini 7 Haziran'da, SSK emeklileri 8 Haziran'da alabilecek.
* Bugüne kadar seçim süreci büyük bir demokratik olgunluk içinde geçmektedir. Herhangi bir olumsuzluğa rastlanılmış değildir.

Kandil Dağı nerede? Hangi ülkeye ait? ile ilgili etiketler Kandil kandil dağı nerede kandil dağı neresi hangi ülkeye ait haritadaki konumu
GÜNÜN VİDEOSU

Pres makinesinin içini kontrol eden patron feci şekilde can verdi! O anlar kamerada...

Kocaeli'de arızalanan pres makinesinin içine giren patron makinenin çalışması sonucu feci şeklide can verdi. Olay anına ilişkin güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.