Kafkas Üniversitesi nerede? 5 Eylül Hadi yarışması sorusu ipucu nedir?

Kafkas Üniversite'sinin nerede olduğu günün aranan sorular arasında bulunuyor. Hadi yarışması kullanıcılar tarafından büyük ili görüyor. Hadi Instagram hesabında yarışma ile ilgili ipucu yayınlanıyor. Kullanıcılar ise büyük bir merakla ipucunu araştırıyor. Peki Kafkas Üniversitesi nerede? 5 Eylül Hadi yarışması sorusu ipucu nedir? Detaylar haberimizde...

Kafkas Üniversitesi nerede? Hadi yarışması kısa sürede büyük ilgi ile takip ediliyor. Uygulama olarak yer alan yarışmanın detayları herkes tarafından araştırılıyor. Aynı zamanda Instagram hesabından yarışmadaki sorular ile ilgili ipucu yayınlanıyor. araştırıyor. Peki Kafkas Üniversitesi nerede? Hangi şehirde? 5 Eylül Hadi yarışması sorusu ipucu nedir? Merak edilen detaylar haberimizde...

Kafkas Üniversitesi nerede? 5 Eylül Hadi yarışması sorusu ipucu nedir?

KAFKAS ÜNİVERSİTESİ HANGİ ŞEHİRDE?
Aslında Sadece Türkiye’de değil Azerbaycan ve Gürcistan’da da birer KafKas Üniversitesi bulunuyor. Türkiye’deki Kafkas Üniversitesi ise Kars ilimizde yer alıyor. 11 Temmuz 1992 yılında Kars’ta kurulan üniversitede 10 fakülte, 3 yüksek okul, 7 meslek yüksekokulu ve 1 devlet konservatuvarı bulunuyor.

KARS

Kars, Türkiye'nin kuzeydoğu kesiminde yer alan aynı adlı ilin merkez ilçesidir.

Türkiye'nin en yüksek il merkezlerinden biri olan Kars, köyleri ile birlikte nüfusu 100 bini aşan şehirlerdendir (Şehir merkezi: 102.001, toplam: 129.458[2]). Merkez ilçeye bağlı, yirmi üç mahalle ve yetmiş köy bulunmaktadır. Çeşitli etnisitelerin birlikte yaşadığı il merkezinde kültürel farklılıklardan ve zenginliklerden bahsetmek mümkün olup kozmopolit bir yapı söz konusudur. Kars, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın 2023 yılı için Türkiye Turizm Stratejisi 2023 ve Turizm Stratejisi Eylem Planı kapsamına alınan 15 il merkezinden birisidir. Bu proje ile hedeflenen, il merkezlerini "Kültür Turizmi Geliştirilecek Marka Kentler" ilan edip gelişmelerini sağlamaktır.

Kars, geçmişte Bagratlı Krallığı'na[5] ve Cenub-u Garbi Kafkas Hükümeti'ne[6] (Güneybatı Kafkasya Cumhuriyeti) başkentlik yapmış bir sınır şehridir. Bu özelliği ile Türkiye'de herhangi bir ülkeye başkentlik yapmış ender şehirlerden birisidir.

Türkiye'nin Kafkasya'ya açılan kapısı konumundaki bu şehir, Kafkas Üniversitesi'nin açılmasıyla hızla gelişmeye başlamış ve zaman içinde bir öğrenci kenti durumuna gelmiştir. Ayrıca şehir merkezine altı kilometre uzaklıktaki havalimanı sayesinde de bölgesinde ulaşım ağının kesiştiği bir noktada yer alır. Bunun dışında kara ve demiryolu ağlarıyla ülkenin diğer yerleşim birimlerine ulaşımda da bir sorun yoktur.

Kentte 2004 yılından bu yana Azerbaycan Başkonsolosluğu bulunmaktadır

HADİ NEDİR?

Geçtiğimiz haftalarda AppStore’larda yerini alan HADİ artık Androidlerin de cebine girdi. Binlerce kişi tarafından aynı anda canlı oynanabilen yarışma; günde iki kez yayınlanıyor. Yarışmacıların binlerce lira gerçek parayı 12 soruyu bilmeleri durumunda kazandığı yarışmada; eğlence ve heyecan bir arada. Her gün aynı saatte sadece on iki soruluk yarışma boyunca canlı yayınlanan yarışmaya erişmek için Hadi uygulamasını indirmek yeterli. Uygulamayı kullanmak ise tamamen ücretsiz. Yapılması gereken tek şey, daha önce bildirilen yarışma saatinde uygulamayı açık tutmak. Akabinde telefon ekranını dolduran sunucu; canlı yayında soruları ardı sıra soracak; oyuncular ise çoktan seçmeli cevapları tek bir tık ile yanıtlayacak. Yanıtlama süresi ise on saniye. Yarışma sırasında yarışmacılar canlı yayında yazışabiliyor, arkadaşını yarışmaya üye edenler ise ekstra can hakkı kazanıyor.

Hadi, mobil dünyada bilgisine güvenenlerin yeni trendi olarak dikkat çekiyor.

Aralarında 15 yıldan fazla sürede onlarca dijital ürüne imza atmış; Emre Ulusoy, Gökhan Örün ve Lenasoftware ekibinin bulunduğu, tecrübeli yönetim kadrosu ve yurtdışı kaynaklı yatırımcıları ile Hadi; “cepteki televizyon” teriminin karşılığı olmak amacıyla teknoloji alanında çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor.


İşte 'Hadi'nin kullanıcıları için yaptığı açıklama:

Her gün aynı saatte Hadi bilgi yarışmasına katılabilir, arkadaşlarını davet ederek Joker hakkı kazanabilir ve yarışmalarda daha avantajlı olabilirsin;)

O zaman Hadi.

Hadi Bilgi Yarışması
Yeniliklee

-Performans iyileştirmeleri yapıldı.
-Hatalar düzeltidi.

Kafkas Üniversitesi nerede? 5 Eylül Hadi yarışması sorusu ipucu nedir? ile ilgili etiketler 5 Eylül kafkas üniversitesi nerede hangi şehirde hadi
GÜNÜN VİDEOSU

Türk sanatçılara örnek olsun...Amerikalı rapçi Macklemore'dan alkışlanan Filistin'e destek konuşması

Amerikalı rapçi Macklemore Avustralya'da verdiği konserde Filistin'e destek konuşması yaparak, "Takip ettiğim tek şey Gazze. Herkesi takip etmeyi bıraktım, sadece Gazze'deki soykırım hakkında haber yapan, konuşan ve rapor veren kişileri takip ediyorum" dedi.