Kadir Gecesi saat kaça kadar sürer? Tesbih namazı saat kaçta kılınır?

Bugün Kadir Gecesi. 8 Mayıs 2021 Cumartesi akşamı idrak edilecek Kadir Gecesi saat kaça kadar sürer merak ediliyor. Bu özel günde ibadet edip dua edecek olan müslümanlarn tesbih namazı hakkında da araştırmaları sürüyor. Kadir Gecesi tesbih namazı saat kaça kadar kılınabilir, nasıl kılınır?

Kadir Gecesi tesbih namazı saat kaça kadar sürer merak ediliyor. 2021 Kadir Gecesi 8 Mayıs Cumartesi akşamı idrak edilecek. Müslüman vatandaşların bu kutsal günde bir diğer arayışı da Kadir Gecesi tesbih namazı saat kaça kadar kılınr, nasıl kılınır soruları oldu.

KADİR GECESİ SAAT KAÇA KADAR SÜRER?

Kur’an’da belirtildiği üzere Kadir Gecesi, içerisinde Kadir Gecesi bulunmayan bin aydan daha hayırlıdır. Kur’an, Ramazan ayında ve bu gecede indirilmiştir. Kadir gecesinin Ramazan ayında olduğu kesindir. Fakat hangi güne tekabül ettiği konusunda farklı rivayetler vardır. Zirr b. Hubeyş konu hakkında şöyle konuşmuştur: “Ubey b. Ka’b’a; (r.a.) İbn Mes’ud’un, (r.a.) ‘Senenin bütün gecelerini ihya eden kimse kadir gecesine tesadüf edebilir.’ sözünü hatırlattığımda, bana şu cevabı verdi: ‘Kendisinden başka ilah olmayan Yüce Allah’a yemin olsun ki, kadir gecesi Ramazan ayındadır. Kadir gecesi; Resûlullah’ın (s.a.s.) bize namaz kılmamızı emir buyurduğu gecedir. O da Ramazan’ın 27. gününün gecesidir. O gecenin alameti, o gecenin sabahında güneşin beyaz ve ışınları gözü almayacak şekilde doğmasıdır’” (Müslim, Salâtü’l-Müsâfirîn, 179).

Bu gece Kadir Gecesi mi? Kadir Gecesi ne zaman ve saat kaça kadar sürer? -  Gündem Haberleri

KADİR GECESİ NAMAZI SAAT KAÇTA?

Kadir gecesi namazının vakti, yatsı namazından sonra başlar ve imsak kesilinceye kadar sürer.

Kadir Gecesi saat kaça kadar sürer? Tesbih namazı saat kaçta kılınır? ile ilgili etiketler Kadir Gecesi kadir gecesi tesbih namazı kadir gecesi saat kaça kadarsürer
GÜNÜN VİDEOSU

İran Dini Lideri Hamaney'den skandal sözler: Osmanlı, Yunanlara zulmetmişti...

Tahran Kitap Fuarı'nı ziyaret eden İran'ın "dini" lideri Hamaney'in, eline aldığı bir kitap sonrası yaptığı konuşma büyük tepki çekti. "Bu, Yunanlılar tarafından Türklere karşı yazılmıştır." diyen Hamaney'in "Osmanlı Türkleri tarafından Rumlara yapılan zulmü çok güçlü ve güzel bir şekilde anlatıyor." sözleri gündem oldu.