Kadın özel izni nedir? Kadın çalışanlara 12 gün regl izni

Kadın özel izni nedir? Bornova Belediyesi'nden kadın çalışanlara her ay için kendi belirledikleri tarihler içerisinde 1 gün olmak üzere toplamda yıllık 12 gün regl izni hakkı verildi.

Bornova Belediyesi’nden kadın çalışlarla ilgili Kadın Özel İzni adı altında 12 gün regl izni verildi. Kadın çalışanların her ay için kendi belirledikleri tarihler içerisinde 1 gün olmak üzere toplamda yıllık 12 gün regl izni alabilecek.

Bornova Belediyesi tarafından alınan Kadın Özel İzni kararı sosyal medyaya damgasını vurdu. Yayımlanan mesajda, “Kadın çalışanlarımız için Kadın Özel İzni uygulamasını ilk başlatan belediye olduk. Kadın çalışanlarımızın her ay için kendi belirlediği tarihte 1 gün, toplamda yıllık 12 gün izin kullanabildiği uygulamamızı 01.04.2019 tarihinde hayata geçirdik” ifadeleri yer aldı.

Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ tarafından yapılan açıklamada, “Bizim için her zaman özel olan tüm kadın çalışma arkadaşlarımıza bu olanağı sağladığımız için gurur duyuyoruz” ifadelerine yer verildi.

KADIN ÖZEL İZNİ (REGL) NEDİR?

İlk olarak Japonya’da 1945 yılında hazırlanan iş kanununa göre ağır çalışma koşullarında olan sektörlerde çalışan kadın işçilere ücretli regl izni hakkı tanınmıştı. 1987 yılında ise Filipinler'de kadın işçiler için regl izni tartışıldı ve çalışma bakanlığına bu talep sunuldu. Takip eden yıllarda ise Çin, Tayvan ve Endonezya'da çalışan kadınlara regl günlerinde kullanabilecekleri ücretli izin hakkı tanındı. Sonuç olarak Japonya’da 1945, Endonezya’da 1948, Güney Kore’de 2001, Tayvan’da 2013 yılından beri, Zambiya’da ise 2017 yılından itibaren regl dönemlerinde kadınlara özel izin uygulaması bulunuyor.

 

Kadın özel izni nedir? Kadın çalışanlara 12 gün regl izni ile ilgili etiketler Kadın özel izni regl izni
GÜNÜN VİDEOSU

Türk sanatçılara örnek olsun...Amerikalı rapçi Macklemore'dan alkışlanan Filistin'e destek konuşması

Amerikalı rapçi Macklemore Avustralya'da verdiği konserde Filistin'e destek konuşması yaparak, "Takip ettiğim tek şey Gazze. Herkesi takip etmeyi bıraktım, sadece Gazze'deki soykırım hakkında haber yapan, konuşan ve rapor veren kişileri takip ediyorum" dedi.