Kaç tane gezegen vardır? Gezegenlerin isimleri nelerdir?

Eski dönemlerde gezegenler, tanrı ve tanrıların elçileri olarak adlandırılmaktaydı. Ancak teknoloji ve bilimin gelişmesiyle birlikte bu algı ortadan kalkarak, gezegenlerin soyut kavramların ötesinde somut olarak ne kadar önemli olduğu ortaya çıktı. Bu sebeple, "Kaç tane gezegen vardır?" sorusu büyük bir merakla araştırılıyor. Ayrıntılar haberimizde...

Geçmişten günümüze gezegenler keşfedilmeye devam eden gök cisimleri olmuştur. Bu zamana kadar binlerce gezegen keşfedilmiş ama Uluslararası Astronomi Birliği tarafından belirli sayıda gök cismi gezegen olarak tanımlanmıştır. Kaç tane gezegen olduğu büyük bir merakla araştırılıyor. Peki, kaçtane gezegen vardır? Detaylar haberimizde... 

Kaç tane gezegen vardır? Gezegenlerin isimleri nelerdir?

KAÇ GEZEGEN VAR? İŞTE GEZEGENLERİN İSİMLERİ

Uluslararası Astronomi Birliği'ne göre 8 adet gezegen vardır. Güneş sistemindeki gezegenlerin sayısı 8 olarak da ifade edebiliriz. Sekiz gezegen Merkür, Venüs, Dünya, Mars, Jüpiter, Satürn, Uranüs ve Neptün'dür. Tarih boyunca yüzlerce gezegen keşfedilse de, resmi rakamlarca bu sayı 8 olarak kabul görmüştür.

Güneş sistemindeki jeofiziksel gezegenlerin sayısı bilinmemektedir. Gezegenleri tanımlamanın doğasında bulunan belirsizlikler bu sayıyı belirlemede tartışmalara neden olmuştur. Karasal ve dev gezegenler olmak üzere ikiye ayrılmıştır. Hacimleri büyük ölçüde kayaçtan oluşan, Dünya benzeri gezegenlere karasal, karasal gezegenlerden çok daha büyük olan devasa boyutlardaki gezegenler dev gezegenler denilmiştir.

 

Kaç tane gezegen vardır? Gezegenlerin isimleri nelerdir? ile ilgili etiketler gezegen güneş
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.