Jokey Hışman Çizik kimdir, kaç yaşında, nereli?

Adana’da Yeşiloba Hipodromu'nda son düzlük esnasında yaşanan kazada meslektaşını hayata döndüren Hışman Çizik bir anda gündem oldu. Peki, Hışman Çizik kimdir, kaç yaşında, aslen nerelidir?

Yeşiloba Hipodromu’nda geçtiğimiz hafta 6 Şubat Cumartesi gününde gerçekleştirilen 10’uncu koşuda son düzlükte birbirlerine takılan atlar yere düşünce korkunç anlar yaşandı. İzleyicilerin yüreklerini ağızlarına getiren kazada İngiliz safkanlardan Damaris’e binen apranti (Jokey çırağı) Harun Çanakçı ile onun hemen arkasından gelen Kuanpo isimli safkana binen apranti Vedat Abiş ve virajı en geride dönen Beykoz isimli atın jokeyi Hışman Çizik bir anda kumda yuvarlanmaya başladı.

Çizik, dili boğazına kaçan Çanakçıya olay yerinde hemen müdahalede bulundu. Çizik, büyük bir soğukkanlılıkla sağlık görevlileri gelene kadar arkadaşının boğazına kaçan dilini dışarıya çıkarırken gelen ambulansla bilinci kapalı halde hastaneye kaldırılan Çanakçı, 3 günlük tedavinin ardından taburcu edildi.

Hışman Çizik kimdir?

Ekrem Kurt Apranti Eğitim Merkezi’nin 29.Dönem mezunlarından biri olarak 2014 yılında lisans alan Hışman Çizik, kariyerinin henüz 5. yılında zirveyi zorlamaya başladı. 2015 senesinde at binmeye başlayan ve henüz ilk yılında İstanbul Kızı isimli safkanla yaşadığı talihsizlik sonrası ciddi bir ceza alarak bir süre pistlerden uzak kalan genç jokey, yaşadığı bu durumdan ders çıkartarak ambaşka bir kimlikle yarış kamuoyunun önüne yeniden çıkmasını bildi.

Jokey Hışman Çizik kimdir, kaç yaşında, nereli?

2016 yılında 139 yarış kazanan 22 yaşındaki genç binici, jokeyliğe terfi ettikten sonra 2017 yılında 63, 2018 yılında ise 99 yarış kazanırken, çok başarılı bir sezon geçirdiği bu sene ise 8 Aralık 2019 tarihi itibariyle 183 yarış kazanmayı başardı.

An itibariyle 515 birinciliği bulunan ve kariyerinin ilk 4 senesinde sadece 1 Grup birinciliği elde edebilen başarılı jokey, bu sene 2 kez G2, 2 kez de G3 yarış kazanarak zirveye doğru ilerleyişini sürdürüyor.

1 Aralık Pazar günü 3, 6 Aralık Cuma günü 3 ve son olarak 7 Aralık Pazar günü 5 yarış kazanan Hışman Çizik büyük bir ilgi gördü.

Jokey Hışman Çizik kimdir, kaç yaşında, nereli? ile ilgili etiketler Hışman Çizik
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.