Japon siyasetçi Akiko Oishi, Japonya hükümetini ve ABD'yi eleştirdi: "Bu soykırım değilse nedir?”

Japon siyasetçi Akiko Oishi, Japonya Temsilciler Meclisi'nde, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına sessiz kalan Japonya hükümetini ve ABD'yi sert sözlerle eleştirdi.

Japon siyasetçi Akiko Oishi, Japonya Temsilciler Meclisi'nde Filistin adına konuşarak, kenndi hükümetini ABD'ninn iki yüzlü tavrı gibi davranmakla suçladı.

Oishi, Gazze'de İsrail'in hastaneleri bombaladığını ama Japon hükümetinin buna sessiz kaldığını söyledi:

"İsrail hükümeti Gazze'de bir hastaneye saldırı düzenledi ve ABD hükümeti bunu onayladı. Japon hükümeti ayrıca bu oturumda, bunun uluslararası insani hukukun ihlali olup olmadığını veya en azından böyle bir ihlal şüphesi olup olmadığı konusunda yorum yapmaktan kaçınacağıı söyledi.

Bu bir rezalet! Eğer bu soykırım değilse nedir?

Eğer bu tek taraflı bir güç kullanarak statüko değişikliği değilse nedir?

ABD'nin iki yüzlü adaleti sizin adaletiniz midir?

O zaman adaletten bir daha bahsetmeyin. Uluslarası toplum da suç ortağıdır."

Japon siyasetçi Akiko Oishi, Japonya hükümetini ve ABD'yi eleştirdi: "Bu soykırım değilse nedir?” ile ilgili etiketler Gazze İsrail ABD Japon Japonya

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.