James Webb bu kez Jüpiter’i görüntüledi: Jüpiter’in de halkası olduğunu biliyor muydunuz?

Milyonlarca ışık yılı uzaklıkları fotoğraflayarak bize gönderen James Webb Uzay Teleskobu, bu kez güneş sistemimizin en büyük gezegeni Jüpiter’i görüntüledi.

Uzun yıllar süren ve NASA’nın en pahalı projesi olan James Webb Uzay Teleskobu, bu yıl fırlatılmıştı. Uzayın derinliklerinden bize gönderdiği fotoğraflar ile evrenin gizemini çözmemizde bize yardımcı olan teleskobun son gönderdiği görüntüler ise güneş sistemimizin en büyük gezegeni olan Jüpiter’den oldu.

Avrupa Uzay Ajansı tarafından NASA’nın James Webb Uzay Teleskobu kullanılarak elde edilen görüntüler, Jüpiter’in gözle görülemeyen halkasını gözler önüne seriyor. Tıpkı Satürn gibi bir halkaya sahip olan Jüpiter’in kutup ışıkları da fotoğrafta muhteşem bir görüntü oluşturuyor.

James Webb bu kez Jüpiter’i görüntüledi: Jüpiter’in de halkası olduğunu biliyor muydunuz? ile ilgili etiketler james webb uzay teleskobu Jüpiter
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.