İYİ Parti İstanbul Belediye Başkan Adayı Buğra Kavuncu kimdir? Kaç yaşında, nereli?

İYİ Parti İstanbul Belediye Başkan adayı olan Buğra Kavuncu'nun hayatı, siyasi kariyeri ve yaşamı hakkındaki detaylar büyük bir heyecanla araştırılıyor. Peki, İYİ Parti İstanbul Belediye Başkan Adayı Buğra Kavuncu kimdir? Kaç yaşında, nereli? Detaylar haberimizde...

İYİ Parti'nin İstanbul Belediye Başkan adayı Buğra Kavuncu'nun hayatı ve siyasi geçmişi merak konusu oldu. Kavuncu'nun yaşamı ve kariyeri hakkındaki detaylar heyecanla araştırılıyor. Peki, Buğra Kavuncu kimdir? Kaç yaşında ve nereli? Ayrıntılar haberimizde...

İYİ Parti İstanbul Belediye Başkan Adayı Buğra Kavuncu kimdir? Kaç yaşında, nereli?

BUĞRA KAVUNCU KİMDİR?

1973 yılında Ankara'da doğan Buğra Kavuncu, siyasetçi ve iş adamıdır. Şu anda İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı olarak görev yapmaktadır.

Satuk Buğra Kavuncu, eğitim hayatına Edmenton İlkokulu'nda başlamış, Ankara Çizmeci İlkokulu ve Ankara Atatürk Lisesi'ni tamamlayarak devam etmiştir.

Ankara Üniversitesi Tarım Ekonomisi Bölümü'nden 1997 yılında mezun olan Kavuncu, kariyerine Kazakistan Almatı'da yapı kimyasalları alanında başlamıştır.

Satış, pazarlama ve yatırım konularındaki bilgi ve deneyimleri sayesinde kısa sürede başarı elde etmiş, 1997'de USTA LLP'yi kurarak Orta Asya'da yapı kimyasalları sektöründeki büyümesine öncülük etmiştir.

2008 yılında şirketini başarıyla satışa çıkaran Kavuncu, kurumsal dünyada BASF Yapı Kimyasalları Central Asia LLP'nin Genel Müdürü ve daha sonra BASF Orta Asya'nın Genel Müdürü olarak önemli görevler üstlenmiştir. Orta Asya'daki sürecinde Rusça, İngilizce ve Kazakça dillerinde akıcı hale gelmiştir.

2010 yılında BDT Ülkeleri Pazar Direktörü olarak İsviçre'ye, 2012-2016 yılları arasında BDT Ülkeleri & Türkiye Pazar Direktörü olarak Türkiye'ye yerleşen Kavuncu, 2016'dan 2018'e kadar BASF Türk Kimya'da CEO olarak kariyerine devam etmiştir.

Kurumsal kariyerinin ardından 2018 yılında İYİ Parti'ye katılan Buğra Kavuncu, İstanbul İl Başkanlığı ve Parti Sözcüsü görevlerini üstlenmiştir. 2022'de İstanbul İl Başkanlığı görevinden ayrılan Kavuncu, 2023'te Seçim Kampanyasından Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı olarak atanmıştır.

Buğra Kavuncu, 31 Mart 2024 Türkiye Yerel Seçimlerinde İYİ Parti İstanbul Belediye Başkan adayı olarak görev alacak.

İYİ Parti İstanbul Belediye Başkan Adayı Buğra Kavuncu kimdir? Kaç yaşında, nereli? ile ilgili etiketler Buğra Kavuncu İYİ Parti
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.