İsveç'in eski Başbakanı Palme'nin suikast kararını PKK'lılar Şam'da aldı: Öcalan da o toplantıdaydı

Terör örgütü PKK/YPG'ye verdiği destek nedeniyle Türkiye'nin NATO üyeliğine karşı çıktığı İsveç'in eski Başbakanlarından Olof Palme'nin PKK'lı teröristler tarafından suikastle öldürülmesiyle ilgili yeni ayrıntılar ortaya çıktı. Hürriyet gazetesi yazarı Nedim Şener, suikast kararının Suriye'de düzenlenen ve PKK elebaşı Öcalan'ın da olduğu bir toplantıda alındığını yazdı.

Terör örgütü PKK/YPG'ye destek veren İsveç'in NATO üyeliğine Türkiye karşı çıkıyor. Teröre destek veren eski Başbakanlarından Olof Palme 1986 yılında düzenlenen suikastte öldürülmüştü. Palme'nin hayatını kaybettiği suikastte terör örgütü PKK'nın izi bulunuyor. Şiddete karşı tutumuyla bilinen bir siyasetçi olan Palmen'nin öldürülmesiyle ilgili Hürriyet gazetesi yazarı Nedim Şener yeni ayrıntılar paylaştı.

Şener, İsveç polisinin bilgi aldığı PKK itirafçısının, Palme suikastinin kararının Suriye'de düzenlenen bir toplantıda alındığını söylediğini yazdı. Şener, söz konusu toplantıda PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın da bulunduğunu aktardı. Şener, bugünkü köşe yazısında PKK'nın sözde liderlerinden Şemdin Sakık'ın da suikasti itiraf ettiğini sözlerine ekledi.

Nedim Şener'in "Palme’nin katili PKK’ya âşık İsveç’in Stockholm Sendromu (2)" başlıklı köşe yazısından ilgili bölüm şöyle:

İsveç polisinin, PKK itirafçılarından aldığı bilgiye göre; Palme’ye suikast planı, Suriye’nin başkenti Şam’da yapılan bir toplantı sırasında kararlaştırılmıştı. Öcalan’ın da bulunduğu bu toplantıda, PKK yöneticilerinin yanı sıra iki İranlı ve iki Suriyeli istihbarat görevlisi de vardı. Şam’daki toplantıda bulunan Beşir kod adlı Suriyeli diplomat, suikastta kullanılan İspanyol yapımı 357 Magnum tabancayı temin etti ve İsveç’e soktu.

PLANLAMA ÜÇ HAFTA SÜRDÜ

Hasan Hayri Güler, Numar Uçar ve Hayri Darban’dan oluşan 3 kişilik ekip de Beşir’in ardından Danimarka’dan İsveç’e geçtiler. Uzun süre İsveç’te yaşamış olan Dr. Cihan kod adlı militan kızla Miriçyan adlı İranlı Ermeni, 3 kişilik suikast ekibini karşıladı.

Ekip, Stockholm’de Miriçyan’ın evine yerleşti. Bir gün sonra gelen Beşir, tabancayı tetikçiye teslim etti. Olof Palme’nin nerede ve nasıl öldürüleceğine ilişkin gözlemler üç hafta sürdü. Olof Palme’nin karısıyla birlikte korumasız olarak sinemaya gittiğini bildiren kişi ise suikastın yerini ve zamanını tayin etmiş oldu.

KATİL ZANLISI PKK’LI

28 Şubat 1986 gecesi sinema çıkışında pusu kuran Hasan Hayri Güler, enseden sıktığı tek bir kurşunla, Palme’yi vurdu, sonra ekibinin beklediği arabaya binerek kayıplara karıştı.

Ekibin üyeleri yeniden Miriçyan’ın evine döndü ve temin edilen sahte pasaportlarla 20 gün sonra İsveç’i terk ettiler.

SUİKASTIN KODU: ‘ADAMI DÜĞÜNE GÖNDERİN’

Palme öldürüldüğünde PKK içinde yer alan ve 13 Nisan 1998 günü Kuzey Irak’ta yakalanarak Türkiye’ye getirilen Parmaksız Zeki kod adlı Şemdin Sakık da ifadesinde suikastı PKK’nın işlediğini söyledi. PKK’nın yaptığı tüm eylemleri propaganda aracı olarak gördüğünden üstlendiğini söyleyen Sakık, Palme’nin öldürülmesi olayının bir sır olarak saklandığını anlattı.

‘CİNAYETİ PKK İŞLEDİ’

Sakık, Palme’nin öldürülmesindeki amacın ise, PKK’nın 1982’teki 2’nci kongresinden sonra Öcalan ile görüş ayrılığına düşen ve daha sonraki yıllarda PKK’dan kopan üst düzey kadrolarında yer almış; Kesire Öcalan, Süleyman Karaer ve Semir kod adlı örgüt üyelerinin İsveç hükümeti tarafından barındırılması olduğunu söyledi.

‘PALME HEDEF SEÇİLDİ’

Bunun yanında İsveç hükümetinin PKK’yı da terör örgütü olarak gördüğünü, İsveç’e sığınan Semir kod adlı örgüt üyesini öldüren PKK militanının da İsveç polisi tarafından yakalanıp cezaevine konulduğunu anlatan Sakık, bu militana ceza verilmesi ve diğer nedenlerden dolayı örgütün İsveç’e ve onun gibi düşünen diğer ülkelere göz dağı vermek için İsveç Başbakanı olan Olof Palme’yi hedef olarak seçtiğini açıkladı.

İsveç Başbakanı Olof Palme’nin öldürülmesi eylemi için Abdullah Öcalan’ın o dönemde Avrupa’da siyasi sorumlu konumunda bulunan Bingöl merkez köyünden Harun kod adlı örgüt üyesine talimat verdiğini, Harun kod adlı teröristin de güvendiği PKK örgüt militanlarına Olof PALME’nin öldürülmesi talimatını verdiğini söyledi.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN 

İsveç'in eski Başbakanı Palme'nin suikast kararını PKK'lılar Şam'da aldı: Öcalan da o toplantıdaydı ile ilgili etiketler İsveç PKK Nedim Şener olof palme suikast
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.