Bu tarife bayılacaksınız! İsveç köftesi nasıl yapılır? İşte orijinal İsveç köftesi tarifi!

İsveç köftesi ya da İsveççedeki özgün adıyla köttbullar, İsveç mutfağının en bilinen ürünlerinden olan ve misket şeklindeki köftelerden oluşan geleneksel yemektir. Son dönemin oldukça popüler yiyecekleri arasında yer alan İsveç köftesinin evde nasıl yapılabileceği merakla araştırılan konular arasında. Peki, İsveç köftesi nasıl yapılır? İsveç köftesi malzemeleri! Ayrıntılar haberimizde...

Bütün dünyanın ünlü bir mobilya markasıyla özdeşleştirdiği İsveç köftesi "İsveç milli yemeği" olarak biliniyor. Ancak İsveç birkaç yıl önce resmi Twitter hesabından bu köftenin tarifinin 18’inci yüzyılda Kral 12’nci Charles tarafından Türkiye’den kuzeye götürüldüğünü duyurdu. Günümüzde en popüler yiyeceklerden biri olan, hafif ve lezzetli tadıyla keyiflendiren İsveç köftesinin nasıl yapılacağı merakla araştırılıyor. İşte detaylar...

Bu tarife bayılacaksınız! İsveç köftesi nasıl yapılır? İşte orijinal İsveç köftesi tarifi!

MLZEMELER

Yarım kilo az yağlı dana kıyma

2 dilim bayat ekmek içi
1 adet yumurta
1 adet orta boy kuru soğan
1 diş sarımsak
Yarım su bardağı süt
Yarım çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı kimyon
Yarım çay kaşığı yenibahar

Köfteleri kızartmak için:

1 çay bardağı zeytinyağı

İsveç köftesi sosu:

1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı mısır nişastası
250 ml. sıcak et suyu
2 yemek kaşığı krema
1/4 çay kaşığı tuz
1/4 çay kaşığı
Yarım çay kaşığı nane
Yarım çay kaşığı karabiber

İSVEÇ KÖFTESİ NASIL YAPILIR?

Bayat ekmeğin içini küçük parçalara ayırıp sütle ıslatın. Kuru soğan ve sarımsağı rendeleyin. Köfteleri hazırlamak için kıymayı derin bir karıştırma kabına alın. Yumurta, rendelenmiş kuru soğan ve sarımsak, sütte bekletilmiş bayat ekmek içi, tuz, karabiber, kimyon ve yenibaharı karışıma ekleyin. Tüm malzemeleri iyice yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp köftelere şekil verin. Daha sonra yuvarlanmış köfteleri buzdolabında en az yarım saat bekletin. 

Köfteleri kızartmak için zeytinyağını tavada kızdırın. Dolaptan çıkardığınız İsveç köftelerini kızgın yağda tavayı sallayarak kızartın.

Kızarttığınız köftelerin yağlarını süzerek servis tabağına alın. Kızartma yağını da dökmeyip sos için saklayın. Sos tavasına tereyağı koyun ve eriyene kadar bekleyin. Unu ekleyip kokusu çıkana kadar yaklaşık 2 dakika kadar kavurun. Sıcak et suyunu azar azar ilave ettikten sonra mısır nişastasını katın. Bu sırada sosun topaklanmamasına dikkat edin. 

Tuz, taze çekilmiş tane karabiber ve son olarak krema kattığınız sosu kısık ateşte 2-3 dakika kadar pişirdikten sonra kızarmış köfteleri ekleyin. Köfteyle sos iç içe geçince tavanın altını kapayın. İsveç köfteleriniz hazır! Afiyet olsun.

Bu tarife bayılacaksınız! İsveç köftesi nasıl yapılır? İşte orijinal İsveç köftesi tarifi! ile ilgili etiketler İsveç İsveç köftesi İsveç köfte tarifi
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.