İstanbullunun toplu ulaşım çilesi! Kapalı metro durakları nedeniyle metrelerce kuyruk oluştu!

Yenikapı-Atatürk Havalimanı metro hattında geçen yıldan bu yana devam eden çalışmalar nedeniyle Şirinevler'de oluşan metrelerce uzunluktaki otobüs kuyruğu vatandaşı çileden çıkardı. Kuyrukta bulunan vatandaşlar "Otobüslerin kapasitesi yok ki, çok sefer olsa ne olur kapasite olmadıktan sonra. Zaten tıkış tıkış gidiyoruz, burası bir işkence, içerisi daha beter bir işkence oluyor zaten" ifadelerini kullandı.

Geçen yıl Eylül ayında başlatılan metro entegre çalışmaları nedeniyle seferler Atatürk Havalimanı metro hattı Yenikapı ve Ataköy-Şirinevler durakları arasında gerçekleştiriliyor.

KUYRUK SOKAKLARA KADAR UZANIYOR

Sefer yapılamayan duraklara da vatandaşlar otobüslerle ücretsiz şekilde taşınıyor. Ataköy-Şirinevler durağında yolculuğu sona eren vatandaşlar Şirinevler otobüs durağından kaldırılan ücretsiz otobüslerle Yenibosna, Dünya Ticaret Merkezi-İstanbul Fuar Merkezi ve Atatürk Havalimanı durağına gidiyor. Yolcuların sayısının fazlalığı ise Şirinevler Meydanı ve ara sokaklarına kadar uzanan metrelerce kuyruğa neden oluyor.

İstanbullunun toplu ulaşım çilesi! Kapalı metro durakları nedeniyle metrelerce kuyruk oluştu!

 

"SEFER ÇOK OLSA NE OLUR, KAPASİTE OLMADIKTAN SONRA"

Dünya Ticaret Merkezi'ndeki kursuna gitmeye çalışan Bahadır Bilal Demirci, "Hem sefer sayısı yeterli değil hem eskiden metromuz vardı, o çok fazla insan alabiliyordu kapasitesi vardı. Otobüslerin kapasitesi yok ki, çok sefer olsa ne olur kapasite olmadıktan sonra. Zaten tıkış tıkış gidiyoruz, burası bir işkence, içerisi daha beter bir işkence oluyor zaten" dedi.

İstanbullunun toplu ulaşım çilesi! Kapalı metro durakları nedeniyle metrelerce kuyruk oluştu! - Resim : 3

"20 DAKİKA BOYUNCA KUYRUKTA BEKLİYORUZ"

Atatürk Havalimanı'ndaki işine yetişmeye çalışan bir kadın ise, "Metro kapandıktan sonra böyle oluyor, zaman zaman daha çok oluyor. Sağmalcılar'dan gelip, Atatürk Havalimanı'na gidiyorum. Dünya Ticaret Merkezi çalışanları, gümrük çalışanları, havalimanı çalışanları hep buradan gidiyor. Şu anda benim işe yetişmem gerekiyor ama bekliyorum. Trafik olmasa 7 dakika gidiyorum buradan. Ama trafik olduğu için bekliyoruz maalesef, işe de geç kalıyoruz" şeklinde konuştu. Beylikdüzü'ndeki evinden Atatürk Havalimanı'ndaki işine giden Türkan İkikat, "Bu saatlerde genelde böyle oluyor. Metro kapandığında beri bir 8 ay olmuştur burası böyle. Kuyrukta bekleme 20 dakika oluyor, bazıları otobüsün içi yoğun olunca binmiyor" dedi.

İstanbullunun toplu ulaşım çilesi! Kapalı metro durakları nedeniyle metrelerce kuyruk oluştu! - Resim : 4

 

İstanbullunun toplu ulaşım çilesi! Kapalı metro durakları nedeniyle metrelerce kuyruk oluştu! ile ilgili etiketler İstanbul metro şirineler kuyruk ulaşım

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.