İstanbul'da yaşayan ihtiyaç sahibi hamilelere 1.100 TL yardım parası veriliyor! İşte gebelik yardımı başvurusu...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İstanbul'da ikamet eden dar gelirli vatandaşlara destek sağlamaya devam ediyor. Bu kapsamda, ihtiyaç sahiplerine hamilelik döneminde anne ve bebek için iki ayda bir 600 TL "gebelik yardımı" yapılıyor. İşte, İstanbul Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı gebelik yardımı başvurusu...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı çeşitli sebeplerden dolayı çalışamayan ve ev geçindirmek için yeterli düzeyde maddi kazancı olmayan vatandaşlara para desteği veriyor.

Bu kapsamda, "gebelik yardımı" Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan sosyal yardımlar arasında yer alıyor. 

İstanbul'da yaşayan ihtiyaç sahibi hamilelere 1.100 TL yardım parası veriliyor! İşte gebelik yardımı başvurusu...

İSTANBIL GEBELİK YARDIMI BAŞVURU KAPSAMI

Gebelik yardımı çerçevedesinde yapılan ödemeler ise şu şekilde: 

Gebelik döneminde aylık 200 TL, çocuk için aylık 100 TL,

Doğumun Hastanede yapılması halinde bir seferlik 500 TL,

Şartlı lohusalık için doğumu takip eden ilk 2 ay süresince aylık 300 TL,

Ödemeler her ay için hesaplanıp iki ayda bir yapılmaktadır. Tüm yardımlar hesaplandığında, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan yardımların toplam tutarı ise 1.100 TL'ye ulaşmaktadır.

GEBELİK YARDIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı gebelik yardımı başvurusunu e-Devlet üzerinden, arama bölümüne "Sosyal yardım" yazarak gerçekleştirebilirsiniz. Diğer taraftan, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına T.C. kimlik kartınızla birlikte gelir durumunuzu gösteren belgeleri elden sunarak da başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yaşlı aylığına T.C. kimlik kartınızla başvuru yapabilirsiniz. Aile ve Sosyal Hizmetler bakanlığı iletişim ve ulaşım bilgileri ise şu şekilde:

Eskişehir Yolu Söğütözü Mah. 2177. Sok. No: 10/A Kat: 17-18-19 06510 Çankaya/Ankara
Telefon (Santral): (0312) 705 8000 - (312) 705 8001 (Ana Hat)

 

 

İstanbul'da yaşayan ihtiyaç sahibi hamilelere 1.100 TL yardım parası veriliyor! İşte gebelik yardımı başvurusu... ile ilgili etiketler İstanbul Aile Çalışma Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Hamile
GÜNÜN VİDEOSU

Antalya'da huzurevinde çifte cinayet! Saldırı görüntüleri ortaya çıktı... İki elinde bıçakla kaçtı..

Antalya'da huzurevinde işlenen çifte cinayetin kamera görüntüleri ortaya çıktı. Güvenlik kamerası kayıtlarında, koridora iki elinde bıçakla çıkan İ.S'nin, kendisine doğru gelen güvenlik görevlisini görüp peşinden gittiği, yere düşen görevlinin kalkıp kaçtığı görülüyor.