İstanbul'da yarın 26 Şubat'ta kar tatili mi? Son dakika Vali Yerlikaya açıklama yaptı mı?

İstanbul'da yarın 26 Şubat'ta kar tatili mi? Son dakika kar tatili haberleri gündemde. Bugün İstanbul'da olumsuz hava koşullarından dolayı tatil edildiğini İstanbul Valisi Ali Yerlikaya yaptığı yazılı açıklama duyurdu. 26 Şubat yarın için ise bir tatil kararı olup olmadığı ise internette sorgulanan konular arasında bulunuyor. Peki İstanbul'da yarın 26 Şubat'ta kar tatili mi? Vali açıklama yaptı mı? Detaylar haberimizde...

İstanbul'da yarın 26 Şubat'ta kar tatili mi? Kar tatili haberleri öğrenciler tarafından sorgulanıyor. Kar yağışı yurdun farklı bölgelerinde etkisini gösteriyor. Kar yağışı İstanbul'da da etkili oldu. Olumsuz hava koşullarından dolayı İstanbul'da 25 Şubat yani bugün okullar tatil edildi. Yarın için bir tatil yapılıp yapılmayacağı ise merak ediliyor. İstanbul'da yarın 26 Şubat'ta kar tatili mi? Son dakika merak edilen detaylar haberimizde...

İstanbul'da yarın 26 Şubat'ta kar tatili mi? Son dakika Vali Yerlikaya açıklama yaptı mı?

İstanbul'da kar yağışı etkisini gösterdi. Kar tatili ile ilgili İstanbul Valisi Ali Yerlikaya açıklama yaptı.Yerlikaya, İstanbul'da 25 Şubat'ta 1 gün arayala okulların tatil edildiğini duyurdu.

Söz konusu kararla ve 58 sayılı genelge uyarınca, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan malul ve engelliler, kronik hastalığı bulunanlar ve hamile personelin de ayrıca bir talimat ve talebe gerek kalmaksızın belirlenen tatil süresince izinli sayılacağını belirten Yerlikaya, "Vatandaşların kar yağışı nedeniyle özellikle ulaşımda oluşabilecek tehlikelere karşı dikkatli ve tedbirli olmalarında fayda bulunmaktadır" ifadelerini kullandı.

Yarın yani 26 Şubat için ise henüz bir açıklama yapılmadı. Ancak açıklama yapıldığı zaman sitemizden ulaşabilirsiniz.

EGE

Çok bulutlu, akşam saatlerine kadar İzmir, Aydın, Muğla ve Denizli çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (30-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor. İç Ege'de yer yer pus hadisesi bekleniyor.

A.KARAHISAR °C, 9°C

Çok bulutlu

DENİZLİ °C, 14°C

Çok bulutlu, öğle saatlerinde sağanak yağışlı

IZMIR °C, 11°C

Çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak yağışlı

MANISA °C, 11°C

Çok bulutlu

 MARMARA

Çok bulutlu, bölgenin batısı ile İstanbul çevrelerinin sabah saatlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (30-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

BURSA °C, 10°C

Çok bulutlu

ÇANAKKALE °C, 5°C

Çok bulutlu, sabah saatlerinde karla karışık yağmurlu

İSTANBUL °C, 8°C

Çok bulutlu, sabah ilk saatlerde Avrupa Yakası karla karışık yağmur, Anadolu yakası hafif yağmurlu

KIRKLARELI °C, 5°C

Çok bulutlu, sabah saatlerinde karla karışık yağmurlu

BATI KARADENİZ

Çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus hadisesi bekleniyor.

BOLU °C, 11°C

Çok bulutlu

DÜZCE °C, 16°C

Çok bulutlu

SİNOP °C, 8°C

Çok bulutlu

ZONGULDAK °C, 8°C

Çok bulutlu

AKDENİZ

Çok bulutlu, Kahramanmaraş hariç bölge genelinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ADANA °C, 20°C

Çok bulutlu, gece saatlerinde hafif sağanak yağışlı

ANTALYA °C, 19°C

Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı

BURDUR °C, 12°C

Çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren hafif sağanak yağışlı

HATAY °C, 18°C

Çok bulutlu, gece saatlerinde hafif sağanak yağışlı

 UYARILAR

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Marmara ve Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (30-60 km/sa) olarak eseceği tahmin edildiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (çatı uçması, ağaç ve direk devrilmeleri, ulaşımda aksamalar vb) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

İSTANBUL

İstanbul, Türkiye'de yer alan şehir ve ülkenin 81 ilinden biri. Ülkenin en kalabalık, ekonomik, tarihi ve sosyo-kültürel açıdan en önemli şehridir. Şehir, iktisadi büyüklük açısından dünyada 34., nüfus açısından belediye sınırları göz önüne alınarak yapılan sıralamaya göre Avrupa'da birinci, dünyada ise Lagos'tan sonra altıncı sırada yer almaktadır.

İstanbul Türkiye'nin kuzeybatısında, Marmara kıyısı ve Boğaziçi boyunca, Haliç'i de çevreleyecek şekilde kurulmuştur. İstanbul kıtalararası bir şehir olup, Avrupa'daki bölümüne Avrupa Yakası veya Rumeli Yakası, Asya'daki bölümüne ise Anadolu Yakası veya Asya Yakası denir. Tarihte ilk olarak üç tarafı Marmara Denizi, Boğaziçi ve Haliç'in sardığı bir yarımada üzerinde kurulan İstanbul'un batıdaki sınırını İstanbul Surları oluşturmaktaydı. Gelişme ve büyüme sürecinde surların her seferinde daha batıya ilerletilerek inşa edilmesiyle 4 defa genişletilen şehrin 39 ilçesi vardır. Sınırları içerisinde ise büyükşehir belediyesi ile birlikte toplam 40 belediye bulunmaktadır.

Dünyanın en eski şehirlerinden biri olan İstanbul, 330-395 yılları arasında Roma İmparatorluğu, 395-1204 ile 1261-1453 yılları arasında Bizans İmparatorluğu, 1204-1261 arasında Latin İmparatorluğu ve son olarak 1453-1922 yılları arasında Osmanlı İmparatorluğu'na başkentlik yaptı.Ayrıca İstanbul, Hilâfetin Osmanlı İmparatorluğu'na geçtiği 1517'den kaldırıldığı 1924'e kadar İslam'ın da merkezi oldu.

Son yıllarda birbiri ardına ortaya çıkartılan arkeolojik bulgularla insanlık tarihine ilişkin önemli bilgiler elde edilmiştir. Yarımburgaz Mağarası'ndan çıkarılan taş aletlerle, ilkel insan izlerinin 400.000 yıl öncesine dayandığı ortaya çıkmıştır.Anadolu Yakası'nda yürütülen kazı çalışmaları ve bunlara bağlı araştırmalar, şehirde tarım ve hayvancılığa dayalı ilk yerleşik insan topluluğunun MÖ 5500'lere tarihlenen Fikirtepe Kültürü olduğunu göstermiştir. Bu arkeolojik bulgular yalnızca İstanbul'un değil, tüm Marmara Bölgesi'nin en eski insan izleridir. İstanbul sınırları içinde kent bazında ilk yerleşimler ise Anadolu Yakası'nda Kalkedon; Avrupa Yakası'nda Byzantion'dur. Cumhuriyet dönemi öncesinde egemenliği altında olduğu devletlere yüzlerce yıl başkentlik yapan İstanbul, 13 Ekim 1923 tarihinde başkentin Ankara'ya taşınmasıyla bu özelliğini yitirmiş; ancak ülkenin ticaret, sanayi, ulaşım, turizm, eğitim, kültür ve sanat merkezi olma özelliğini sürdüregelmiştir.

Karadeniz ile Marmara Denizi'ni bağlayan ve Asya ile Avrupa'yı ayıran İstanbul Boğazı'na ev sahipliği yapması nedeniyle, İstanbul'un jeopolitik önemi oldukça yüksektir.Bugün tamamına yakını doldurulmuş olan ya da kaybolan doğal limanları vardır. Bu özellikleri yüzünden bölge toprakları üzerinde uzun süreli egemenlik anlaşmazlıkları ve savaşlar yaşanmıştır. Başlıca akarsular Riva, Kâğıthane ve Alibey dereleridir. İl toprakları az engebelidir ve en yüksek noktası Kartal ilçesindeki Aydos Tepesi'dir. İldeki başlıca doğal göller Büyükçekmece, Küçükçekmece ve Durusu gölleridir. İl ve yakın çevresinde, Karadeniz ile Akdeniz makro iklimleri arasında geçiş özellikleri görülür. Hava sıcaklıkları ve yağış ortalamaları düzensiz; bitki örtüsü dengesizdir.

İstanbul'da yarın 26 Şubat'ta kar tatili mi? Son dakika Vali Yerlikaya açıklama yaptı mı? ile ilgili etiketler İstanbul 26 Şubat Kar tatili
GÜNÜN VİDEOSU

Fatih Portakal milli yas algısını bakın nasıl düzeltmek zorunda kaldı

Fatih Portakal canlı yayında İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin ölümü üzerinden milli yas algısı yapacakken yalanını reji ortaya çıkardı.