İstanbul'da beklenen kar yağışı başladı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün pazar günü için öngördüğü kar yağışı İstanbul'a erken geldi. Mega kentte beklenen kar yağışı İstanbul'un yüksek kesimlerinde başladı. Sabah saatlerinde Beylikdüzü, Esenyurt, Sultangazi ve Anadolu Yakası'nda da Aydos civarında başlayan kar yağışı etkisini sürdürüyor. Kar timleri de olası olumsuzluklara karşı tüm hazırlıklarını tamamladı. Bu arada Meteoroloji'den gelen son dakika açıklamasına göre kar yağışı İstanbul'da 7 gün sürecek...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve hava tahmin uzmanları günlerdir kar yağışı için uyarı yayınlıyordu. Dün ise sadece Meteoroloji değil, İstanbul Valiliği ile AKOM da peş peşe uyarı yayınlayarak kar beklentisine işaret ettiler. 

Ancak tüm bu uyarılarda kar yağışı için işaret edilen tarih pazar sabahıydı. Ne var ki kar sürpriz yapıp İstanbul'a erken geldi. 

İstanbul'da beklenen kar yağışı başladı

Kar yağışı bugün sabah saatlerinden itibaren birçok ilçede etkili oldu.

Kar yağışı sonrası Beylikdüzü İlçesi beyaza büründü.

Vatandaşlar ise kar birikintileri nedeniyle işe giderken üst geçitler üzerinde oluşan kar birikintileri nedeniyle yürümekte zorlandı.

İstanbul'da beklenen kar yağışı başladı - Resim : 2

AYDOS BEYAZA BÜRÜNDÜ

Kar yağışı Anadolu Yakası'nda da etkili oldu. Sabah saatlerinde Kartal, Maltepe, Sultanbeyli, Pendik'te başlayan kar yağışı bölgede aralıklarla devam ediyor.

Özellikle Aydos'ta etkisini gösteren kar yağışıyla orman beyaza büründü. Kar altındaki Aydos Ormanı havadan görüntülendi.

İstanbul'da beklenen kar yağışı başladı - Resim : 3

KAR YAĞIŞI 7 GÜN DEVAM EDECEK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul’da etkili olması beklenen son yılların en şiddetli soğukları için günler öncesinden tahminde bulunmuştu.

Yapılan tahminlerin ardından İstanbul’da 10 gündür etkili olan bahar havası bugün yerini soğuk havaya ve sabah saatlerinde kar yağışına bırakmış durumda.

İstanbul'da beklenen kar yağışı başladı - Resim : 4

İstanbul’da gece saatlerinden itibaren hava sıcaklıkları 20 derece birden düşmüş durumda. 

Tahminlere göre cumartesi günü gece saatlerinden itibaren kar yağışı etkisini daha da arttıracak.

Kar yağışının İstanbul’da Pazar, Pazartesi, Salı, Çarşamba ve Perşembe günlerine kadar etkili şekilde sürmesi bekleniyor.

İstanbul'da beklenen kar yağışı başladı - Resim : 5

Uzmanların tahminlerine göre etkili olacak olan kar yağışı son yılların en ağır kış şartlarını yaşatacak.

İstanbul’da önümüzdeki 7 gün boyunca beklenen hava durumu ve sıcaklık değerlerine ilişkin tahminler ise şöyle:

"Cuma parçalı bulutlu en düşük 2 en yüksek 4 derece
Cumartesi bulutlu en düşük eksi 2 en yüksek 4 derece
Pazar kar yağışlı en düşük -2 en yüksek 0 derece
Pazartesi kar yağışlı en düşük -2 en yüksek 2 derece
Salı kar yağışlı en düşük -3 en yüksek 1 derece
Çarşamba kar yağışlı en düşük -3 en yüksek 1 derece
Perşembe kar yağışlı en düşük -2 en yüksek 1 derece"

İstanbul'da beklenen kar yağışı başladı - Resim : 6

KAR TİMLERİ GÖREVE HAZIR

İstanbul’da sürpriz yapıp erken başlayan kar yağışına karşı günler önceden hazırlıklara başlayan Büyükçekmece Belediyesine bağlı kar timleri yağışla birlikte teyakkuza geçti.

İstanbul'da beklenen kar yağışı başladı - Resim : 7

24 MAHALLEDE 24 SAAT GÖREV YAPACAKLAR

Kar yağışının gündelik yaşamı olumsuz etkilememesi için hazırlıklarını tamamlayan Büyükçekmece Belediyesi Karla Mücadele Timleri 24 mahallede, 24 saat esasına görev yapacak. 

Vatandaşlardan gelen ihbar ve taleplere anında cevap verecek olan karla mücadele ekipleri, tuzlama araçları, kepçe, greyder, kamyon, ambulans ve yüzlerce personelle hazır bekliyor. 

Timlerin bir görevi de sokak hayvanları için de mama servisi ile sağlık hizmetleri. Acil durumlar da vatandaşlar Büyükçekmece Belediyesi'nin telefonu arayarak yardım isteyebilecekler.

İstanbul'da beklenen kar yağışı başladı ile ilgili etiketler İstanbul Meteoroloji Beylikdüzü Büyükçekmece kar yağışı Aydos

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.