İstanbul'da 6 Ekim okullar tatil mi? İstanbul'un kurtuluşu resmi tatil mi?

İstanbul'un kurtuluşunun 99. yıl dönümünde 6 Ekim okullar tatil mi sorusu yeniden akıllara geldi. 2022 senesinde 6 Ekim, Perşembe gününe denk gelmektedir. Peki, İstanbul'un kurtuluşu resmi tatil mi?

6 Ekim tarihi İstanbul’un düşman işgalinden kurtuluşunun günüdür. 4 yıl 10 ay 23 gün süren işgal dönemi ve İstanbul’un kurtuluş sürecini anma etkinlikleri her sene 6 Ekim’de törenlerle kutlanmaktadır.

24 Temmuz 1923 tarihinde Lozan Barış Antlaşması'ndan sonra, 23 Ağustos 1923'ten itibaren İtilaf kuvvetleri İstanbul'dan ayrılmaya başlamış; son İtilaf birliği ise 4 Ekim 1923 günü Dolmabahçe Sarayı önünde düzenlenen bir törenle Türk bayrağını selamlayarak şehri terk etmiştir.

6 EKİM İSTANBUL'DA OKULLAR TATİL Mİ?

İstanbul’un kurtuluşu olan 6 Ekim, resmi tatil değildir. Bu nedenle kamu kurumları ve diğer resmi kurumlar ile okullarda tatil olmadığından 6 Ekim Perşembe gününde eğitim ve çalışma düzenlerine devam edielcektir.

İstanbul'da 6 Ekim okullar tatil mi? İstanbul'un kurtuluşu resmi tatil mi? ile ilgili etiketler İstanbul tatil okullar
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.