İsrail'in en eski gazetesi Haaretz Netanyahu'yu suçladı! "Filistinlilerin varlığını göz ardı etti"

Haaretz gazetesi, Hamas'ın başlattığı saldırıyı İsrail Başbakanı Netanyahu'ya yönelik eleştirerek, Netanyahu'nun Filistinlilerin varlığını ve haklarını göz ardı eden bir dış politika izlediğini belirtti. Gazete, saldırıya ilişkin Netanyahu'nun sorumluluğunu vurguladı ve bu politikanın sert eleştirilerle karşılandığını bildirdi.

İsrail'in en çok satan birkaç gazetesinden olan ve kendini merkez sola konumlandıran Haaretz, Hamas'ın başlattığı "Aksa Tufanı Operasyonu"ndan Başbakan Binyamin Netanyahu'yu sorumlu tuttu.

Gazetenin yayımladığı editoryal yazıda, "İsrail'in başına Simhat Tora Bayramı'nda gelen felaketin sorumluluğu açıkça tek bir kişinindir: Binyamin Netanyahu" denildi.

FİLİSTİNLİLERİN VARLIĞINI VE HAKLARINI GÖZ ARDI ETTİ!

Makalede, Netanyahu'nun atadığı ırkçı siyasetçilere değinilerek, İsrail Başbakanı iğneleyici ifadelerle hedef alındı:

"Engin siyasi deneyimi ve güvenlik konularındaki yeri doldurulamaz bilgeliğiyle övünen Başbakan, resmen ilhak ve mülksüzleştirme hükümeti kurarak, Bezalel Smotrich ve Itamar Ben-Gvir'i kilit pozisyonlara getirdi. Filistinlilerin varlığını ve haklarını açıkça göz ardı eden bir dış politika benimsedi. İsrail'i bilinçli olarak içine sürüklediği tehlikeleri tespit etmekte başarısız oldu."

 

İsrail'in en eski gazetesi Haaretz Netanyahu'yu suçladı! "Filistinlilerin varlığını göz ardı etti" ile ilgili etiketler Binyamin Netanyahu Netanyahu İsrail Filistin
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.