İq (aykü) testi nasıl yapılır? İq zeka testi nasıl ölçülür?

Zeka testi olarak bilinen IQ (ayku) testi nasıl yapılır merak ediliyor. Zeka testine dair merak edilen detaylar ile iq testinin nasıl ölçüldüğüyle ilgili bilgiler haberimizde. İq olarak bilinen zeka katsayısı, entelektüel verimliliği değerlendirmek için psikologlarından kullandıkları ana psikometrik araçları temsil ediyor. Peki iq ayku testi nasıl ölçülür?

iq testi nasıl ölçülür merak ediliyor. Dünyaca ünlü fizikçi Albert Einstein'in iq'sunun 160 olduğu rivayet edilir. Ancak Alman dehası, buhnu asla test etmedi, etmezdi de. Günümüzde ise internet ortamında bile ölçüldüğü söylenen iq testi nasıl yapılır? Ayku testi nasıl ölçülür?

İg testi nasıl yapılır?

IQ kısaltmasıyla bilinen bireyin zeka bölümü, gerekli ortamın sağlandığı ve profesyonel bir piskolog tarafından ölçümlenir. Psikometrik testin sonunda elde edilen sonuç, standart bir insanın entelektüel yetenekleri hakkında bir ipucu verir.

Başka bir şekilde söylersek;  psikometrik test sonuçları 7 yaşındaki çocukların elde ettiği sonuçlara eşdeğer olan 5 yaşındaki bir çocuk 7 yaşında zihinsel yaş olarak kabul edilecektir. Stern için klasik IQ, zihinsel yaşın kronolojik yaşa bölünmesi ile hesaplanır ve tümü 100 ile çarpılır.

 

İq (aykü) testi nasıl yapılır? İq zeka testi nasıl ölçülür? ile ilgili etiketler 5 Aralık Dünya Mühendisler Günü iq testi nasıl yapılır iq testi nasıl yapılır iq testi nasıl ölçülür
GÜNÜN VİDEOSU

Pres makinesinin içini kontrol eden patron feci şekilde can verdi! O anlar kamerada...

Kocaeli'de arızalanan pres makinesinin içine giren patron makinenin çalışması sonucu feci şeklide can verdi. Olay anına ilişkin güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.