ING Basketbol Süper Ligi ne zaman başlayacak? Basketbol maçları hangi kanalda?

ING Basketbol Süper Ligi'nde 2021-2022 sezonu fikstür çekimi yapıldı. Geçen sezon Anadolu Efes'in şampiyon olduğu ligde bu sezon yine 16 takım mücadele edecek. Basketbol severler hasretin ne zaman biteceğini ve maçları hangi kanaldan izleyeceklerini merak ediyor.

ING Basketbol Süper Ligi'nde 2021-2022 sezonu fikstürü çekildi. Sinan Erdem'deki kura çekimine Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Hidayet Türkoğlu, TBF Üst Yöneticisi (CEO) Ömer Onan ile kulüp temsilcileri katıldı.

Fikstür çekiminde konuşan Ömer Onan, geçen sezonun pandemi etkisinde geçtiğini hatırlarak, "Pandeminin etkisinin azaldığı bir lig oynamak istiyoruz. Yaklaşık 2 senedir ciddi şekilde hem kulüplerimiz hem de bizler sıkıntılı günler yaşadık. Bu sene sezon başından itibaren bu etkinin azalarak gideceğini umuyoruz." ifadelerini kullandı.

ING Basketbol Süper Ligi'nin ilk haftasında gerçekleşen eşleşmeler şöyle:

Gaziantep Basketbol-HDI Sigorta Afyon Belediyespor

Frutti Extra Bursaspor-Semt77 Yalova

Anadolu Efes-Yukatel Merkezefendi Belediyesi Basket

Bahçeşehir Koleji-Beşiktaş Icrypex

Petkimspor-Pınar Karşıyaka

Darüşşafaka-Fenerbahçe Beko

Büyükşekmece Basketbol- Galatasaray Nef

Türk Telekom-TOFAŞ

ING Basketbol Süper Ligi ne zaman başlayacak? Basketbol maçları hangi kanalda?

ING BASKETBOL SÜPER LİGİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK? BASKETBOL MAÇLARI HANGİ KANALDA?

Ömer Onan, naklen yayın ile alakalı ihaleyi yaptıklarını ve kanallarla görüşmelerin sürdüğünü dile getirdi. Geçen sezon TiviBu Spor ve TRT Spor'dan ekrana gelen basketbol maçlarının yeni sezonda hangi kanalda yayınlanacağı henüz net değil. ING Basketbol Süper Ligi'nde ilk hafta maçları 25-26 Eylül'de oynanacak. 

MALİ KRİTERLER İŞE YARADI

TBF CEO'su, kendi dönemlerinde getirilen mali kriterlerin önemine değinerek, şunları kaydetti:

"Mali kriterlerle ilgili kulüplerimiz başta zorlanmıştı. Mali kriterlerin kulüplerimizin iyiliği için olacağına ve ilerleyen zamanda oyuncular, genel menajerler, antrenörler ile kulüplerin rahat edeceğine inanıyorduk. Dünyayı kasıp kavuran pandemi ortamında bile ligden çekilen, parası ödenmediği için oyuncuların kaçtığı haber olan bir kulübümüz yok. Pandemide bile bunu başardık. Bunu Kadınlar Süper Ligi'nde bu sene test olarak başlatacağız. Ardından diğer liglerimiz için de uygulayacağız. Ne kadar önemli olduğunu da salgın zamanında gördük."

ING Basketbol Süper Ligi'nden 10 Türk takımının Avrupa'da mücadele edeceğini belirten Ömer Onan, "Bu sene 16 takımımızın 10'u Avrupa'da mücadele edecek. Geçen sezon Anadolu Efes, THY Avrupa Ligi şampiyonu oldu. Yeniden tebrik ediyoruz. Pınar Karşıyaka FIBA Şampiyonlar Ligi'nde final oynadı, şampiyonluğu kıl payı kaçırdılar. Tüm Avrupa liglerine takımlarımızın damga vuracağına ve ülkemizi gururlandıracaklarına inanıyorum. Herkese hayırlı bir sezon diliyorum. İnşallah sakatlık yaşanmayan, pandeminin önümüzü ve hızımızı kesmediği güzel bir sezon olur." diyerek sözlerini tamamladı.

ING Basketbol Süper Ligi ne zaman başlayacak? Basketbol maçları hangi kanalda? ile ilgili etiketler Basketbol Süper Ligi Ömer Onan
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.