İlknur'un katledilmesinin ardından Lüleburgaz'da 'kadına şiddete hayır' nöbeti tutuluyor

Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli, Belediye Başkan yardımcıları Leyla Güncer ve Gökhan Kaya Atay ile personel, İlknur Gökay Tuncel'in bıçakla öldürülmesini protesto amacıyla belediye önünde toplanarak, 'Kadına şiddete dur demek için' nöbete başladı. Belediye binasına "Kadın cinayetine son" yazılı pankart asıldı. Belediye personeli de "Ölmek istemiyoruz", "Artık yeter", "Yaşamak istiyoruz" yazılı dövizler taşıdı. Bazı çalışanlar, gözyaşlarına hakim olamadı.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Lüleburgaz'da dün akşam Selçuk G.'nin bıçaklı saldırısına uğrayan İlknur Gökay Tuncel kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.

BELEDİYEDE "KADINA ŞİDDETE HAYIR' NÖBETİ TUTULUYOR

Henüz 42 yaşında olan ve bundan bir ay önce evlenen, çevresinde de, 'İyilik meleği' olarak tanınan Tuncel'in cinayete kurban gitmesi, Lüleburgaz'da büyük tepki gördü.

Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli, Belediye Başkan yardımcıları Leyla Güncer ve Gökhan Kaya Atay ile personel, İlknur Gökay Tuncel'in bıçakla öldürülmesini protesto amacıyla belediye önünde toplandı.

İlknur'un katledilmesinin ardından Lüleburgaz'da 'kadına şiddete hayır' nöbeti tutuluyor

Başkan Gerenli ve beraberindekiler, "kadına şiddete dur" demek için belediye önünde nöbete başladılar. Belediye binasına, "Kadın cinayetine son" yazılı pankart asıldı. Belediye personeli de "Ölmek istemiyoruz", "Artık yeter", "Yaşamak istiyoruz" yazılı dövizler taşıdı. Bazı çalışanların, arkadaşları İlknur Gökay Tuncel'in öldürülmesi nedeni ile gözyaşlarına hakim olamadıkları görüldü.

İlknur'un katledilmesinin ardından Lüleburgaz'da 'kadına şiddete hayır' nöbeti tutuluyor - Resim : 2


KORKUNÇ CİNAYET EDİRNE'DE DE PROTESTO EDİLDİ

Öte yandan, Lüleburgaz Belediyesi çalışanı İlknur Gökay Tuncel'in vahşice öldürülmesine, Edirne İl Genel Meclisinde de tepki gösterildi. İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Geçmiş, Tuncel'in ölümüne çok üzüldüklerini belirterek, Lüleburgaz Belediyesi ve kadının ailesine başsağlığı diledi. CHP Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı ve İl Genel Meclis üyesi Çiğdem Gegeoğlu, İstanbul Sözleşmesi'nin feshine bu nedenle itiraz ettiklerini belirterek, "Biz artık kadınlar olarak bu cinayetlerin durmasını istiyoruz. Canımız yanmasın. Sokakta özgürce gezebilmek istiyoruz. Var olduğumuzu hissetmek istiyoruz. Çok üzgünüm." diye konuştu.

İl Genel Meclis üyesi Melek Uzgör Yörük ise kadına şiddetin ve kadın cinayetlerinin son bulması gerektiğini kaydetti.

 

 

İlknur'un katledilmesinin ardından Lüleburgaz'da 'kadına şiddete hayır' nöbeti tutuluyor ile ilgili etiketler Lüleburgaz Kadın Cinayeti İlknur Gökay Tuncel kadına şiddete hayır
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.