İleri teknoloji için dev işbirliği! Kamu kurumları elbirliğiyle metaverse platformu kuracak

Türkiye’nin önde gelen kamu kurumları ileri teknoloji için elbirliği yaptı. ASELSAN, HAVELSAN, TÜBİTAK, Merkez Bankası ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, metaverse platformu kuracak.

MıİBRAHİM AÇAR

Türkiye’nin önde gelen kamu kurumları ileri teknoloji için elbirliği yaptı. ASELSAN, HAVELSAN, TÜBİTAK, Merkez Bankası ve Teknoloji Bakanlığı, metaverse platformu kuracak.

TÜRKİYE'Yİ LİDER ÜLKELER ARASINA SOKACAK

Devlet kurumları iletişim çağında Türkiye’yi lider ülkeler arasına sokacak önemli bir çalışma için elbirliği yaptı. T.C Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, Avrasya Blockchain Submit etkinliğinde Türkiye’nin blockchain ve metaverse planları hakkında önemli bir atılımın eşiğinde olduğunu söyledi. Avrasya Blockchain Submit’in açılış konuşmasını yapan Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye’nin bu teknolojiler hakkındaki gelecek planlarından bahsetti.

''BAKANLIK OLARAK ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRÜYORUZ''

Özellikle genç nüfusun bu alandaki ilgisini ve talebini ciddiye aldıklarını belirten Kacır, Türkiye’de blockchain alanında yeniliklerin önünü açmak adına bakanlık olarak çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti. Ulusal blockchain altyapısı geliştirilmesi için stratejik adımlar atıldığını ifade eden Kacır, gelecek dönemde Dijital Teknolojiler Platformu’nun kurulacağını ve bakanlık olarak bu teknoloji için gerekli desteğin verileceğini vurguladı.

''5 YIL ÖNCE LABORATUVARIMIZI KURDUK''

Dijital Teknolojiler platformunun çatısı altında gerek üniversiteler gerek özel sektör ile bağlantının kurulacağına değinen bakan yardımcısı, çalışmaların kapsamında Türkiye Blockchain ve Metaverse platformunun da kurulacağını kamuoyuna duyurdu. TÜBİTAK önderliğinde beş yıla yakın süredir blockchain teknolojisinin geliştirilmesi üzerine çalışmalarda bulunduklarını söyleyen Kacır, açıklamalarına şu sözleri ile devam etti:

“Yaklaşık 5 yıl önce TÜBİTAK çatısı altında Blockchain araştırma laboratuvarını kurduk. Laboratuvarımız, Dijital Türk Lirası projesinde kritik rol oynayarak kriptolojk altyapısını ve blockchain mimarisini tasarlıyor. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının önderliğinde ASELSAN ve HAVELSAN ile birlikte yürütülen bu proje blockchain ekosistemi için önemli bir potansiyele sahip ve dünyada birçok ülkeye örnek olacak niteliktedir.”

İleri teknoloji için dev işbirliği! Kamu kurumları elbirliğiyle metaverse platformu kuracak ile ilgili etiketler ASELSAN HAVELSAN TÜBİTAK Merkez Bankası Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.