Ukrayna için yapılan kripto bağışı 70 milyon dolara ulaştı

Rusya’nın Ukrayna’ya girmesinin ardından Ukrayna hükümetinin yardımlar için açtığı kripto para cüzdanlarına yapılan yardım 70 milyon doları geçti. Bu yardımların büyük bir bölümü ise Ethereum kripto para birimiyle yapıldı.

Rusya’nın Ukrayna’ya karşı savaş başlatmasının üzerinden 1 yıl geçti. Rusya’nın saldırılarının ardından Ukrayna için birçok yardım kampanyası başlatıldı. Bunların içerisinde kripto para yardımları da vardı.

Rusya ile olan savaşının başlamasından bu yana Ukrayna’ya yapılan kripto para bağışlarının toplamı 70 milyon doları geçti. Chainalysis verilerine göre bu yardımların büyük bir bölümü Ethereum kripto para birimiyle yapıldı. Tabii ki kripto para yardımlarının dışında, sağlık, yemek, askeri teçhizat gibi birçok alanda Ukrayna’ya yardımlar sürüyor. Geçtiğimiz günlerde ABD Başkanı Joe Biden, Ukrayna’ya sürpriz bir ziyarette bulunmuştu ve yeni bir askeri yardım paketini açıklamıştı.

Ukrayna’ya yapılan kripto bağışlarının 28,9 milyon doları Ethereum ile, 22,8 milyon doları Bitcoin ile, 11,6 milyon doları ise Tether ile gerçekleşti. Bağışların bir kısmı da UkraineDAO’nun düzenlediği 6,1 milyon dolarlık NFT müzayedeleri aracılığıyla yapıldı. 

6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından ülkemiz için de kripto para bağışları toplanmaya başlamıştı. Türkiye’ye 130 milyon dolara yakın kripto para bağışı yapılmıştı.

Ukrayna için yapılan kripto bağışı 70 milyon dolara ulaştı ile ilgili etiketler Ukrayna Bitcoin
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.