Kriptoda hareketli saatler! 24 saat içinde 3 milyar dolar çekti

FTX’in çöküşünün ardından kripto para piyasasında sular durulmuyor. Piyasanın büyüklüğü 800 milyar doların üstündeyken Binance CEO’su Zhao geçtiğimiz hafta 24 saat içinde platformdan 1 milyar doların üzerinde varlık çekildiğini açıkladı. Blockchain analitik firması Nansen ise bu oranın 3 milyar dolar olduğunu belirtti. Kriptolarda dalgalı seyir sürse de uzmanlar bu ortamın geleneksel varlıkları olumsuz etkilemediğini söylüyor.

Yılın ikinci yarısında arka arkaya gelen haberlerle rekor düşüşlerin ardından  kripto parada dalgalı süreç devam ediyor. FTX'in çöküşünün ardından piyasanın adeta 'büyük ağabeyi' gibi davranan Binance'tan, geçtiğimiz hafta sadece 24 saat içinde yaklaşık 1.14 milyar dolarlık varlık çekildi.

KRİPTO PARA PİYASASINDAN BÜYÜK ÇIKIŞLAR YAPILIYOR

Söz konusu duyuru Binance CEO'su Changpeng Zhao tarafından yapılırken; blockchain analitik firması Nansen'den yapılan açıklamada, 3 milyar Dolar değerinde kripto para çıkışı yaşandığı ifade edildi.

BİNANCE CEO'SU ZHAO: BU STRES TESTİNİ GEÇTİK

Binance CEO'su Changpeng Zhao, sosyal medyadan paylaştığı açıklamada, "İşler istikrara kavuşmuş görünüyor. Söz konusu para çekme işlemi şirket tarihinde tek bir günde çekilen en büyük miktar değil" dedi. Binance öte yandan geçtiğimiz salı günü ABD'de USDC çekimlerini durdururken; kısa bir süre sonra tekrar başlatmıştı. Binance CEO'su Zhao ise bu stres testini geçtiklerini belirtmişti.

'HALEN SPEKÜLATİF'

Arka arkaya yaşanan gelişmeler kripto paralarla ilgili endişeleri artırmış görünüyor. Ancak geçtiğimiz günlerde CNBC'ye konuşan AJ Bell analisti Laith Khalaf'in açıklamalarına göre, kripto paraların geleneksel yatırım araçlarını olumsuz anlamda etkilemediği belirtiliyor. Kripto para piyasasında yaşanan karışık seyrin diğer varlıkları etkilemediğini ifade eden Khalaf, "Kripto çok fazla paraya sahip ancak farklı bir ekosistem olarak oluşturulmuş durumda. Sistem genelinde bir sorunumuz olsaydı, bunun diğer varlıkları etkilediğini görebilirdiniz ama gerçekten böyle bir şey görünmüyor" dedi. Khalaf, Bitcoin'e ilişkin tahminde bulunmaktan kaçınırken; gelecek yıl için "5 bin dolar da 50 bin dolar da olabilir, ikisi de beni şaşırtmaz" yorumunu yaptı ve kripto paraların halen spekülatif ve volatil olduğuna dikkat çekti.

Kriptoda hareketli saatler! 24 saat içinde 3 milyar dolar çekti ile ilgili etiketler Kripto para
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.