İdlib şehitlerinin isimleri ve memleketleri belli oldu! 3 Şubat 2020!

Son dakika gelen bilgiye göre İdlib'de rejim unsurlarının yaptığı yoğun topçu atışı neticesinde 6 asker şehit oldu. Milli Savunma Bakanlığı aynı zamanda yaralıların da olduğunu açıkladı. Detaylar haberimizde...

Milli Savunma Bakanlığı, İdlib'de 6 askerimizin şehit olduğunu açıkladı. Gelen şehit haberinden sonra şehitlerin kimlik bilgileri ise merak ediliyor.

İdlib şehitlerinin isimleri ve memleketleri belli oldu! 3 Şubat 2020!
İdlib'deki saldırıda şehit düyen Piyade Uzman Onbaşı Onur Şükrü Özler 22 yaşındaydı. Gaziantepli olan şehir Onur Şükrü Özler'in acı haberi baba evine ulaştı.

İdlib şehitlerinin isimleri ve memleketleri belli oldu! 3 Şubat 2020! - Resim : 2

Şehit Gökhan Orhan- Afyonkarahisar

İdlib'de rejim unsurları tarafından yapılan yoğun topçu atışı neticesinde şehit olan 6 askerden Jandarma Uzman Çavuş Gökhan Orhan’ın Afyonkarahisarlı olduğu öğrenildi.

İdlib şehitlerinin isimleri ve memleketleri belli oldu! 3 Şubat 2020! - Resim : 3

Şehit Serkan Deprem - Osmaniye
İdlib'te şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Serkan Deprem, Osmaniye Düziçi ilçesinde yaşıyordu. Baba Cemal ve anne Yeter Deprem'e acı haberi yetkililer verdi. Şehidin evi Türk bayrakları ile donatıldı.

İdlib şehitlerinin isimleri ve memleketleri belli oldu! 3 Şubat 2020! - Resim : 4

34 yaşındaki Uzman Çavuş Halil Demir’in Sakarya'nın Pamukova İlçesinde yaşayan ailesinin İstanbul’da diğer çocuklarının evinde olduğu ve acı haberi burada aldığı öğrenildi.

İdlib şehitlerinin isimleri ve memleketleri belli oldu! 3 Şubat 2020! - Resim : 5

Şehit Uğur Kurt - Gaziantep
Gaziantepli olan şehit Uzman Çavuş Uğur Kurt 25 yaşındaydı. Uğur Kurt'un evli ve 2 çocuk babası olduğu öğrenildi.

Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklama şu şekilde:

İdlib’de çatışmaların önlenmesi maksadıyla bölgeye takviye olarak gönderilen unsurlarımıza Rejim tarafından 03 Şubat 2020 tarihinde yapılan yoğun topçu atışı ile gerçekleştirilen saldırıda yaralananlardan bir silah arkadaşımız ile bir sivil personelimiz daha yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Meydana gelen olayda şehit sayımız 6’ya yükselmiştir.

Hâlihazırda meşru müdafaa kapsamında hedefler ateş altına alınmaya devam edilmektedir.

Şehit ve yaralı silah arkadaşlarımızın kanı yerde bırakılmayacak, bu menfur saldırıyı yapanlardan hesap sorulacak ve benzeri saldırılara karşı meşru müdafaa hakkımız en sert şekilde kullanılacaktır.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz.

Şehit isimleri henüz açıklanmadı. Ancak açıklama yapıldığı zaman bilgiler haberimizin içerisinde yer alacaktır.

İLETİŞİM BAŞKANI FAHRETTİN ALTUN: DEVLETİMİZ BU KALLEŞ SALDIRININ HESABINI SORACAKTIR!

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İdlib'de gerçekleştirilen hain saldırıya ilişkin olarak Twitter'dan açıklama yaptı. Altun "Milletimizin başı sağolsun. Kahraman şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum. Devletimiz bu kalleş saldırının hesabını soracaktır!" mesajını paylaştı.

İDLİB

İdlib veya İdlip, Suriye'nin kuzeybatısında bulunan ve aynı isimli yönetim bölgesinin merkezi olan şehir.

Halep'e 60 km uzaklıktadır.Bulunduğu ilin Türkiye'ye (Hatay iline) de toprak komşuluğu vardır. Bu nedenle Hatay ve Kilis gibi güney illerle benzerlikler gösterir.

Oldukça eski bir yerleşim alanı olan şehir yakınlarında pek çok eski şehir kalıntısı vardır. Bunlardan Ebla antik kenti, bir zamanlar bölgede önemli bir merkezdi.

Şehrin ekonomisi tarıma dayanır ve Suriye'nin önemli tarım merkezlerinden birisidir. Özellikle de zeytin üretimi yapılmaktadır. İdlib zeytin, pamuk, buğday ve meyve, özellikle kiraz için önemli bir üretim merkezidir. Diğer başlıca ürünlerinde badem, susam, incir, üzüm ve domates içerir. 1995 yılında çeşitli narenciye kırpma ile ekili yaklaşık 300 hektar alan vardı.

İdlib şehitlerinin isimleri ve memleketleri belli oldu! 3 Şubat 2020! ile ilgili etiketler Milli Savunma Bakanlığı İdlib Şehit rejim
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul Boğazı köpürüyor! Korkutan görüntü...

İstanbul Boğazı'nın bir ucundan diğer ucuna doğru uzanan köpük yoğunluğu korkuttu. Havadan çekilen köpük yoğunluğu akıllara müsilajı getirdi.