İBB yurt başvuruları ne zaman, başvuru nasıl yapılır? İBB yurt başvuru şartları neler? 2023-2024 İBB yurt ücretleri!

Yükseköğrenim öğrencileri için önemli bir adım olan üniversite, konaklama ve yurt konularını beraberinde getirir. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından sağlanan üniversite yurtları, öğrencilere uygun ve güvenli bir konaklama seçeneği sunmaktadır. Peki, İBB yurt başvuruları ne zaman, başvuru nasıl yapılır? İBB yurt başvuru şartları neler? 2023-2024 İBB yurt ücretleri! İşte 2023-2024 eğitim yılında İBB üniversite yurt başvuruları, şartları ve ücretleri hakkında araştırılan bilgiler...

İBB yurt başvuruları hakkında detaylar üniversite sonuçlarının açıklanmasının ardından merak edilmeye başlandı. Bu çerçevede yeni üniversite adayları ve öğrenciler, İstanbul'un pahalılığından biraz kendilerini kurtarmak için çeşitli yurtlara başvuru yapıyorlar. Bunlardan biri olan ve İBB tarafından desteklenen 'İBB yurtları' başvuru tarihi, şartları ve ücretleri gibi konu başlıkları altında araştırılıyor. Peki, İBB yurt başvuruları ne zaman, başvuru nasıl yapılır? İBB yurt başvuru şartları neler? 2023-2024 İBB yurt ücretleri! Detaylar haberimizde...

İBB yurt başvuruları ne zaman, başvuru nasıl yapılır? İBB yurt başvuru şartları neler? 2023-2024 İBB yurt ücretleri!

İBB BAŞVURULARI NE ZAMAN?

İBB üniversite yurt başvuruları 21 Ağustos 2023 tarihinde başlamış durumda. Başvurular, 27 Ağustos tarihine kadar devam edecek. Başvuruların ardından, asil ve yedek liste sonuçları 11 Eylül tarihinde İBB'nin resmi internet sitesi üzerinden duyurulacak. Bu süreç, İBB üniversite yurtlarına yerleşmek isteyen öğrenciler için büyük bir fırsattır.

İBB BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

İBB üniversite yurt başvuruları online olarak yapılıyor. Başvurular, https://yurt.ibb.istanbul/ adresi üzerinden gerçekleştirilmektedir. İlgili internet sayfasına gidildiğinde "Başvuru Yap" butonuna tıklayarak başvuru süreci başlatılır. Başvuru yapabilmek için İstanbul Senin karekod uygulaması veya TC kimlik numarası kullanılarak giriş yapılır. Gerekli bilgiler doldurulduktan sonra başvuru işlemleri tamamlanabilir.

2023-2024 İBB YURT ÜCRETLERİ

2023-2024 eğitim öğretim yılında İBB üniversite yurt ücreti aylık 1.300 TL olarak belirlenmiştir. Bu ücret, İstanbul'un öğrencilere sunulan kaliteli konaklama seçeneklerinden birini temsil ederken, öğrencilere ekonomik bir çözüm sunmayı hedeflemektedir.

İBB YURT BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

  • Başvuru yapacak adayın Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması gerekmektedir.
  • Öğrencinin bir örgün eğitim veren yükseköğretim kurumuna kayıtlı olması gerekmektedir.
  • Öğrenim gördüğü yükseköğretim kurumunun İstanbul il sınırları içerisinde bulunması gerekmektedir.
  • Adayın anne ve babasının İstanbul il sınırları dışında ikamet ediyor olması gerekmektedir.
  • Adli sicil kaydında, taksirli suçlar dışında herhangi bir suç kaydının bulunmaması gerekmektedir.
  • Öğrencinin brüt asgari ücretin 1.5 katı üzerinde ücretli bir işte çalışmaması gerekmektedir (zorunlu staj hariç).
  • Adayın kamuda çalışmıyor olması gerekmektedir.
  • Toplu yerlerde yaşamaya engel olacak düzeyde akıl ve ruh sağlığı sorunu olmamalı, bulaşıcı hastalığı bulunmamalıdır.
  • Başvuru yapıldığı tarihte adayın otuz yaşını doldurmamış olması gerekmektedir.

İBB yurt başvuruları ne zaman, başvuru nasıl yapılır? İBB yurt başvuru şartları neler? 2023-2024 İBB yurt ücretleri! - Resim : 2

 

İBB YURT BAŞVURULARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

 Asil liste ve yedek liste sonuçları, 11 Eylül tarihinde İBB'nin resmi internet sitesi üzerinden duyurulacaktır. Adaylar, sonuçları bu sayfa üzerinden öğrenebileceklerdir.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin sunduğu üniversite yurtları, öğrencilere güvenli ve konforlu bir yaşam alanı sunmanın yanı sıra ekonomik açıdan da avantaj sağlamaktadır. Bu nedenle, İBB üniversite yurt başvurularını kaçırmadan takip etmek ve gereken şartları yerine getirmek, öğrenciler için önemlidir. Detaylı bilgileri İBB'nin resmi internet sitesinden veya ilgili başvuru sayfasından edinebilirsiniz.

İBB yurt başvuruları ne zaman, başvuru nasıl yapılır? İBB yurt başvuru şartları neler? 2023-2024 İBB yurt ücretleri! ile ilgili etiketler İBB
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.