İBB halk süt başvuru 2021! Ücretsiz halk süt yardımı nasıl alınır

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İBB tarafından başlatılan halk süt başvuru ekranı vatandaşlar tarafından sorgulanıyor. Halk süt projesi kapsamında ihtiyaç sahibi dar gelirli ailelerin 3-6 yaş arasındaki her çocuğuna çocuk başına haftada 2 litre, toplamda 8 litre süt bedava veriliyor. İBB'den ücretsiz halk süt yardımı nasıl alınır?

İBB tarafından hayata geçirilen halk süt projesi kapsamında dar gelirli ailelerin çocuklarına haftada 2 litre, toplamda ayda 8 litre bedava süt başvurusuna vatandaşlar yoğun bir ilgi gösteriyor. Çocukların daha sağlıklı gelişimine katkıda bulunmak adına başlatılan bu proje ile dar gelirli aileler tespit edilerek aylık 8 litre süt veriliyor.

Çocukların süt gereksinimlerini karşılayabilecek maddi güce sahip olmayan ailelerin başvurabilecekleri halk süt projesi sayesinde dar gelirli ve muhtaç aileler, 2019 yılının Ekim ayından bu yana ücretsiz bir şekilde temiz ve sağlıklı halk süte erişebiliyor.

İBB Halk Süt Nedir?

İBB tarafından 2019 yılında başlatılan halk süt projesi ile maddi imkansızlıklar çeken yoksul ve muhtaç ailelerin çocuklarının bağışıklıklarını güçlendirmek ve onların hastalıklara yakalanmalarını önlemek amaç edinmektedir.

Çocukların fiziksel ve ruhsal gelişimlerini desteklemek amacıyla 2021 yılında pandemi sürecinde de devam eden halk süt projesi ile her ay binlerce ailenin yüzü gülmektedir. Proje kapsamında ailelere UHD sütler dağıtılmaktadır. UHD yani uzun ömürlü sütler; bebekler ve çocukların gelişimi için bir sütte bulunması gereken tüm vitaminleri ve mineralleri içermekte ve bu uzun ömürlü sütlerde hiçbir şekilde katkı maddesi ve zararlı bileşen de bulunmamaktadır.

İBB Halk Süt Başvuru Yardımı

İstanbul il sınırları içerisinde ikamet eden 3-6 yaş aralığında en az bir çocuğu olan muhtaç ve dar gelirli aileler; halk süt için başvurularını İBB’ye ya da belediyeye bağlı olan sosyal hizmetler müdürlüklerine giderek bizzat gerçekleştirebilirler.

Online platformda halk süt başvurusu yapmak isteyen ihtiyaç sahipleri ise başvuru işlemlerini https://portal.ibb.istanbul/login/citizen linki üzerinden tamamlayabiliyorlar.

Vatandaşlar; ALO153 Beyaz Masa hattını aramak ve yetkili kişilerle iletişime geçmek suretiyle de ön başvurularını gerçekleştirebilirler.

İBB Halk Süt Kimlere Veriliyor?

Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı kaydı olan yoksul, dar gelirli yani muhtaç kişilere ayda 8 litre halk süt öncelikli olarak dağıtılıyor. Yani vakıf kaydı bulunan, muhtaç olduğu kesinlik kazanmış olanlarda halk süte başvurabiliyor.

İşsiz ve gelirsiz ailelerin yanı sıra hane halkı kişi başı aylık ortalama geliri; net asgari ücretin 1/3’üne ya da altına denk gelen yoksul ve dar gelirli ebeveynler de Halk Süt projesinden yararlanabiliyor. Proje kapsamında aylık 8 litre süt almak isteyen anne ve babaların 3-6 yaş aralığında çocuklarının olması gerekiyor.

Aileler; her bir çocukları için aylık 8 litre süt alabiliyorlar.

Halk Süt; belediye görevlileri tarafından muhtaç ve yoksul ailelere 15 günde 1 ya da ayda 1 olacak şekilde dağıtılabiliyor.

15 günlük dağıtımlar söz konusu olduğunda aileler, her bir çocukları için 4 litre süt alabiliyorlar.

30 günlük yani aylık dağıtımlarda ise 8 litre süt ailelere tek seferde teslim ediliyor.

İBB Halk Süt Nasıl Alınır?

İBB Halk Süt almak isteyenlerin öncelikle Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı olarak hizmet veren sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfına gitmeleri ve burada vakıf başvuru formunu doldurmaları gerekmektedir.

Daha önce vakıf kaydı olanlar ise direk olarak süt başvurularını gerçekleştirebilmektedir. İlk kez vakfa gidenler, burada yetkili kişiler tarafından kendilerine verilen gelir testine tabi tutulmaktadır.

Muhtaçlık sınırının altında olan kişiler, Halk Süt alma şansını elde edebilir. Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfına gerekli belgeleri teslim eden, muhtaçlık sınırının altında olduğu tespit edilen aileler; daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi resmi sitesi üzerinden ya da ALO153 Beyaz Masa hattını aramak suretiyle Halk Süt projesine başvuruda bulunabilmektedir.

İBB; başvuru sahibi tarafından teslim edilen belgeleri değerlendirdikten sonra süt dağıtacağı ailelere dair karar vermektedir. Karar verme süresi, başvuruların yoğunluğuna göre değişmekle birlikte başvurular, çoğunlukla 1 ay içerisinde sonuçlanır. Halk Süt yardımı almaya hak kazan yani başvurusu kabul edilenler, daha sonra İBB tarafından mail ya da SMS yoluyla bilgilendirilir.

Vatandaşlar, online platformda da başvuru sonuçlarını öğrenebilirler.

Halk süt başvuru sonucu sorgulamak için tıklayınız

İBB halk süt başvuru 2021! Ücretsiz halk süt yardımı nasıl alınır ile ilgili etiketler İBB başvuru halk süt
GÜNÜN VİDEOSU

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu. Güpegündüz yaşanan silahlı kavgada 3 kişi yaralandı.