Hollanda'da yüksek lisans şartları nelerdir?

Lisans eğitimini tamamlayan öğrenciler, yurt dışında yüksek lisans yapma hayali kuruyor. Öğrencilerin yüksek lisans yapmak istedikleri ülkelerin başında da Hollanda geliyor. Bu çerçevede, Hollanda'da yüksek lisans şartları büyük bir heyecanla araştırılıyor. Peki, Hollanda'da yüksek lisans şartları nelerdir? Ayrıntılar haberimizde...

Yüksek lisans eğitimi, lisan eğitiminin ardından bir alanda uzmanlaşmak için alınan ve bilimsel bir tez ile sonuçlanan süreci içermektedir. Yurt dışında yüksek lisans yapmak isteyen öğrencilerin tercih ettiği ülkelerden biri de Hollanda. Peki, Hollanda'da yüksek lisans şartları nelerdir? Detaylar haberimizde...

Hollanda'da yüksek lisans şartları nelerdir?

Hollanda’da yüksek lisans eğitimi almak uluslararası öğrenciler için sıra dışı bir deneyim olacaktır. Zira ülke her biri kendine has özellikleri ile tanınan birbirinden güzel şehirlere sahiptir. Başkent Amsterdam, kanalın üzerine kurulan sahnede verilen klasik müzik konserleri ile ünlü Prinsengracht Festivali, tarihi dokusu ve mimarisiyle; Lahey, Avrupa ve dünya ülkeleri için önemli bir diplomatik merkez olmasının yanında Uluslararası Adalet Divanı ve Ceza Mahkemesi ile; Rotterdam, dünyanın en büyük limanlarından birine sahip olmasının yanında yel değirmenleriyle dikkat çekmektedir.

HOLLANDA YÜKSEK LİSANS ŞARTLARI NELERDİR?

Hollanda'da yüksek lisans şartları okullara göre farklılık göstermekle birlikte genel olarak kabul için aranan şartları şu şekildedir:

- Üniversitedeki notlarınızın dökümünün olduğu transkript belgesi.

- Lisans diploması ya da mezun olmayanlar için öğrenci belgesi.

- IELTS ve TOEFL İngilizce sınav belgesi

- Hollanda'da eğitim için alacağınız öğrenci vizesi.

- Üniversiteden aldığınız kabul belgesi.

- Türkiye'de okuduğunuz üniversitedeki akademisyenler tarafından size özel yazılan referans mektubu

Hollanda'da yüksek lisans şartları nelerdir? ile ilgili etiketler Hollanda yüksek lisans
GÜNÜN VİDEOSU

Antalya'da huzurevinde çifte cinayet! Saldırı görüntüleri ortaya çıktı... İki elinde bıçakla kaçtı..

Antalya'da huzurevinde işlenen çifte cinayetin kamera görüntüleri ortaya çıktı. Güvenlik kamerası kayıtlarında, koridora iki elinde bıçakla çıkan İ.S'nin, kendisine doğru gelen güvenlik görevlisini görüp peşinden gittiği, yere düşen görevlinin kalkıp kaçtığı görülüyor.