Hisseli kurban nasıl kesilir?

Kurban bayramı yaklaşırken kurban kesmek ile mükellef olanlar hisseli kurban nasıl kesilir merak ediyor. Ortaklaşa kurban kesmeyi planlayanlar için hisseli kurban nasıl kesilir araştırdık.

Büyükten küçüğe herkesi neşelendiren kurban bayram için hazırlıklar şimdiden başladı. Kurban almaya hazırlanan kişilerin aklındaki hisseli kurban nasıl kesilir sorusuna yanıtlıyoruz. Peki hisseli kurban nasıl kesilir?

HİSSELİ KURBAN NASIL KESİLİR?

Sığır cinsinden olan hayvanları kurban için en fazla yedi kişi ortaklaşa kesebilir.

Bu ortakların mutlaka yedi kişi olması şart değildir. İki kişi de kesebilir; üç, dört veya beş kişi de kesebilir.

Dikkat edilmesi gereken en önemli husus, herhangi bir şekilde ortaklar arasında bir anlaşmazlığa meydan verilmemesidir.

Bu nedenden dolay hayvan kesildikten sonra eti tartı yoluyla taksim edilmelidir.

Hisseli kurban nasıl kesilir?

HİSSELİ KURBAN ETİNİ PAY EDERKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİDİR?

Hisseli kurban kesiminde en önce dikkat edilmesi gereken husus hayvanın satın alınırken dortakların kaç lirayla kurbana iştirak ettikleri bilinmelidir.

Meselâ 7.000 TL'ye alınan bir danaya yedi kişi ortak olmuşsa bunların 1000’er lira vereceklerini bilmesi gerekir. Ortaklığın şartı böylece yerine getirilmiş sayılır.

Hayvan kesilip, kaç kilo eti çıktığı bilindikten sonra, o günkü et fiyatına göre her ortağın ne kadar para vereceğini tespit etmek ise sıkıntı doğurur.

Bu durumu göz önüne alarak, her ortağın kaç lirayla hangi hayvana ortak olduğunu öğrenip, parasını ödedikten sonra kuban paylaşımına iştirak etmiş olmalı ve etini de hissesine göre almalıdır.

Hisseli kurban nasıl kesilir? ile ilgili etiketler Kurban Bayramı Olur hisseli kurban kesimi nasıl
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.