HGS geçişleri nasıl öğrenilir? Kaçak geçiş süresi ne kadar? İşte 2020 HGS ceza sorgulama

HGS geçişleri nasıl öğrenilir sorusu son Dakika arama motorlarında sorgulanmaya başlandı. Gelişen teknoloji ile birlikte trafik ulaşımını rahatlatmak adına hızlı geçiş sistemleri (HGS) kuruldu. Gişe kuyruğunu önlemek adına kurulan HGS geçiş ihlali yapanlara da ceza uygulanıyor. Peki HGS kaçak geçiş süresi ne kadar? HGS ceza sorgulama nasıl ve nereden yapılır? İşte merak edilen detaylar...

HGS geçişlerimi nasıl öğrenirim sorusu vatandaşlar tarafından arama motorlarında sorgulanıyor. Trafik karmaşasını önlemek ve gişe kuyruğun en aza indirmek adına teknolojiyi kullanarak oluşturulan hızlı geçiş sistemleri HGS, geçiş sürelerini aştığınızda ya da kaçak geçtiğinizde cezai işlem uygulanıyor. Peki HGS kaçak geçiş süresi ne kadar? HGS ceza sorgulama nasıl ve nereden yapılır? İşte detaylar...


HGS ÜRÜN BAKİYESİ VE GEÇİŞLERİ NASIL ÖĞRENİLİR?

0 850 460 60 60 ya da 444 1 788 numaralı müşteri hizmetleri numarasını arayabilirsiniz. HGS hesabınızla ilgili bakiye ve geçiş bilgilerine ve HGS geçiş ihlal cezalarına, http://hgsmusteri.ptt.gov.tr adresli internet sayfasından ulaşabilirsiniz.

HGS KAÇAK GEÇİŞ SÜRESİ NE KADAR?

HGS gişelerinden geçiş ihlali yapılması durumunda ise; geçiş yapılan plaka üzerine 15 (on beş) gün içinde HGS veya OGS abonesi olunması veya mevcut OGS veya HGS hesaplarında geçiş için yeterli bakiyesi olması durumunda cezalı geçiş ücreti uygulanmamaktadır.

ARAÇ CEZA SORGULAMA

Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) bulunan yerden kartınız ve etiketiniz olmadığı halde köprülerden, otoyollardan geçiş yapmanız sonucu okunan plakanıza idari para cezası yazılır. Yaptığınız kaçak geçiş sonucu ne kadar ceza aldığınızı öğrenmek artık daha kolay olmuştur. İnternet üzerinden, telefondan, e-Devlet ile kolaylıkla öğrenebilirsiniz. Ayrıca Karayolları Genel Müdürlüğünün "Geçiş ihlal sorgulama" sayfasına girilerek plaka numaranızı doğru bir şekilde girdiğiniz zamanda öğrenmiş olursunuz.

E-DEVLET HGS CEZA SORGULAMA

Ücretli geçişi bulunan yollardan ve köprülerden HGS kaydınız bulunmadığı halde geçiş yaptığınız halde plakanıza gelen idari para cezası yazılır. Bu para cezasını ödemek için e-Devlet kaydınız olması gerekir. PTT şubelerinden 2 TL karşılığı e-Devlet şifresi alıp kaydınızı oluşturabilirsiniz. Kayıt işleminizi tamamladıktan sonra e-Devlet sistemine girişiniz internet üzerinden yapınız. Gerekli bilgilerini girdikten sonra arama yerine "Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) İhlali Geçiş Bilgileri Sorgulama" yazan yere tıklayınız. Ardından geçiş ihlaliniz sonucu aldığınız ceza bilgisini öğrenmiş olursunuz.

HGS ceza sorgulama 2020: HGS ceza sorgulama nasıl ve nereden yapılır?

PLAKA İLE HGS BAKİYE SORGULAMA

Günümüzde zahmetsiz ve kolay bir şekilde HGS sisteminizde bulunan bakiyeyi plaka kodunuzu girerek daha kolayca öğrenmiş olursunuz. PTT ile ve ayrıca uygulamayı indirdiğiniz zamanda sadece plaka kodunuzu girerek HGS hesabınızda bulunan bakiyenizi öğrenmiş olursunuz. PTT HGS yazarak arama çubuğuna çıkan ilk sayfaya girerek plaka numaranızı sorgulayarak borç sorgulama işlemlerinizi, bakiye sorgulama işlemlerinizi ve ayrıca ücretli otoyollarda yaptığınız kaçak geçiş sonucu aldığınız ceza sorgu işlemlerini de gerçekleştirebilirsiniz.

HGS geçişleri nasıl öğrenilir? Kaçak geçiş süresi ne kadar? İşte 2020 HGS ceza sorgulama ile ilgili etiketler Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı hgs geçiş hgs kaçak geçiş
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.