Hem lezzetli hem de sağlıklı kabak çorbası için aranan tarif! Yeşil kabak çorbası, böyle hazırlanırsa detoks etkisi yapıyor: Tarif için gerekli malzemeler…

Kabak çorbası, yaz ayı geldiğinde en fazla tercih edilen tarifler arasında yer alıyor. Bu tarifin nasıl yapıldığı çok merak ediliyor. Pek çok kişi kabak çorbası için gerekli malzemeleri araştırıyor. İşte detaylar…

Yaz aylarında tam mevsiminde toplanmış kabakların ayrı bir tadı bulunuyor. Bu nedenle yeşil kabak kullanılan pek çok yemek, evlerde keyifle tüketiliyor. Yeşil kabağın yer aldığı tariflerden biri de kabak çorbası oluyor. Kabak çorbası hem ferahlatan bir etki hem de sağlık açısından pek çok fayda sunuyor.

Yeşil kabak çorbasının nasıl yapıldığı pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Kabak çorbasının farklı yapılış biçimleri bulunuyor. Ancak kabağın faydalarını korumak için pek çok detaya dikkat etmek gerekiyor. Ayrıca kabakların taze olması, buzdolabında çok fazla bekletilmemesi gibi detaylar da istenilen lezzete ulaşma noktasında önem arz ediyor.

YEŞİL KABAK ÇORBASI İÇİN GEREKEN MALZEMELER

Hem lezzetli hem de sağlıklı kabak çorbası için aranan tarif! Yeşil kabak çorbası, böyle hazırlanırsa detoks etkisi yapıyor: Tarif için gerekli malzemeler…

Yeşil kabak çorbası için gerekli malzemeler arasında 2 adet kabak yer alıyor. 1 yemek kaşığı kadar tere yağ, 2 yemek kaşığı un, 1 yemek kaşığı zeytinyağı kullanılan malzemeler arasında bulunuyor.

4 su bardağı sıcak su, 3 su bardağı süt, 3-4 dal dereotu; istenilen malzemeler içerisinde yer alıyor. 1 çay kaşığı tuz, karabiber, kuru nane; çorbaya eklenen malzemelerden oluyor. Çorbanın üzerine eklemek için tereyağında kavrulmuş toz kırmızıbiber tercih edilebiliyor.

YEŞİL KABAK ÇORBASI TARİFİ

Tereyağı ve zeytinyağında un pembe oluncaya kadar kavrulur. Un pembeleştikten sonra çırpma teli ile karıştırılarak yavaşça süt eklenir. Ardından su da eklenerek kaynayana kadar karıştırma işlemine devam edilir. Kaynayan karışıma iri şekilde doğranan kabaklar eklenir ve yumuşayana kadar pişirme işlemine devam edilir.

Kabaklar yumuşadıktan sonra blender kullanılarak karıştırılır. İçerisine baharatlar ve dereotu eklenir. Servis aşamasında tereyağında kızdırılan kırmızı toz biber de ilave edilir. Ancak isteğe bağlı olarak baharat ya da kızdırılmış toz biber kullanılmayabilir. Bu çorbanın sıcak bir şekilde servis edilmesi gerekiyor.

Hem lezzetli hem de sağlıklı kabak çorbası için aranan tarif! Yeşil kabak çorbası, böyle hazırlanırsa detoks etkisi yapıyor: Tarif için gerekli malzemeler… ile ilgili etiketler Yemek Tarifi Yemek
GÜNÜN VİDEOSU

Bomba CHP-DEM Parti işbirliği itirafı: Kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler!

CHP'nin ittifak ortağı DEM Parti'nin Zeytinburnu'nda CHP listelerinden seçime giren Meclis Üyesi, DEM'li adayları tanıtarak ittifaka ilişkin itiraflarda bulundu. DEM Partililerin "Zeytinburnu'nda belediye başkan adayları çıkarmadık çünkü kazanamayacaktık. Bizim kazancımız olan Meclis üyelerimizi CHP listesinden aday gösterdik. Bunlar kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler" sözleri gündeme bomba gibi düştü.