Havai fişek kimyasal gaz bileşenleri nelerdir?

Sakarya’nın Hendek ilçesindeki havai fişek fabrikasının yaşanan patlamayla kimyasal gazlar konusunda uyarılar geldi. Havai fişek içerisinde bulunan bileşenler araştırılmaya başlandı.

Sakarya’nın Hendek ilçesinde bulunan havai fişek fabrikasında yaşanan patlama sonrasında Kızılay Başkanı Kerem Kınık, patlamanın hemen ardından açığa çıkan kimyasal gazlar konusunda vatandaşları uyararak evlerin camları kapatması ve dumanı solumaması uyarısında bulundu.

Kızılay Başkanı Kerem Kınık, Sakarya’nın Hendek ilçesinde bulunan havai fişek fabrikasında yaşanan patlama sonrasında yaptığı açıklamasında vatandaşları kimyasal gazlar konusunda uyararak, bölgeye yakın yerlerde bulunanların evlerine girerek kapı ve pencerelerini kapatmalarını ve asla dumanı solumamalarını istedi.

HAVAİ FİŞEK BİLEŞENLERİ NELERDİR?

Potasyum nitrat, kömür ve kükürt karışımı, havai fişeklerin (ayrıca silahların ve patlayıcıların da) ana bileşenlerindendir. Geleneksel bir havai fişekte, ilk ateşleme ile başlayan tepkimeyi kabuğun altındaki tozun tutuşması izler. Potasyum nitrat yanarken açığa çıkan oksijen, kömür ve kükürtün yanmasını sağlayarak havai fişekleri havaya fırlatan sıcak gazları üretir. Saniyeler sonra geciktirilmiş bir fünye, havai fişeğin merkezine ulaşır ve ana kabuğu tutuşturup ışık ve sesi ortaya çıkarır.

Havai fişek kimyasal gaz bileşenleri nelerdir? ile ilgili etiketler Havai Fişek kimyasal gaz
GÜNÜN VİDEOSU

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu. Güpegündüz yaşanan silahlı kavgada 3 kişi yaralandı.