Hastaneye kaldırılan şarkıcı Nil Burak ameliyata alındı! Sağlık durumu nasıl?

Pop müziğinin efsanevi isimlerinden 73 yaşındaki besteci ve yorumcu Nil Burak, konser için gittiği Kıbrıs'ta aniden rahatsızlanması üzerine apar topar hastaneye kaldırıldı. Asıl ismi Pembe Nihal Munsif olan ve sahne adı Nil Burak ile bilinen sanatçı ameliyata alındı.

'Sanat dünyasının felaket tellalı' olarak bilinen ses sanatçısı Onur Akay, Kıbrıslı ünlü sanatçı Nil Burak'ın konser için gittiği memleketinde acilen ameliyata alındığı ve yoğun bakımda olduğunu duyurdu.

Nil Burak

Ünlü sanatçı için dua isteyen Akay, "Değerli sanatçımız Nil Burak, geçtiğimiz günlerde Kıbrıs'ta bağırsak düğümlenmesi nedeni ile hastaneye kaldırıldı ve acilen ameliyata alındı" ifadelerini kullandı.


NİL BURAK KİMDİR?

Nil Burak, 27 Nisan 1948 tarihinde Kıbrıs Cumhuriyeti, Lefke’de üç kardeşin en küçüğü olarak doğmuştur. Asıl adı Pembe Nihal Munsif’dir. Babası narenciyeci ve sinemacılık yapıyordu. Nil Burak, Kıbrıs Güzel Sanatlar Derneği’nin korosunda şarkı söylemeye başladı. Kıbrıs Amerikan Kız Koleji’nden mezun oldu. 1963 yılında Rumların saldırılarından kaçarak Lefke’den Lefkoşa’da bir ailenin yanına sığındılar. Daha sonra İngilizcesini ilerletmek için İngiltere’ye halasının yanına gönderildi. Londra’da iken amatör olarak Londra Gallipoli Restaurant’ta sahneye çıktı. 1969 yılında Ankara’da İngiliz sefaretinde sekreter olarak çalıştı. Bu arada görücü usulü bir evlilik yaptı, 1971’de boşandı.

Hastaneye kaldırılan şarkıcı Nil Burak ameliyata alındı! Sağlık durumu nasıl? ile ilgili etiketler Hastane tedavi Ameliyat Kıbrıs nil burak bağırsak düğümlenmesi
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.