'Üfürükçü' şoku! Borç aldığı paraları dolandırıcılara kaptırdı...

Afyonkarahisar'da psikolojik rahatsızlığı olan oğlunu iyileştireceğini belirten 'üfürükçü' dolandırıcıların tuzağına düşen Salim K., 11 bin TL dolandırıldı. Telefon görüşmeleri sonucu paraları yatırmasından sonra bir daha şahıslara ulaşamayan Salim K., dolandırıldığını anlayarak şikâyetçi oldu.

Afyonkarahisar'da 61 yaşındaki Salim K., psikolojik rahatsızlığı olan oğlunu tedavi edeceğini söyleyen üfürükçü tarafından 11 bin TL dolandırıldı.

'Üfürükçü' şoku! Borç aldığı paraları dolandırıcılara kaptırdı...

Şuhut ilçesinde uzun süredir psikolojik rahatsızlığı bulunan oğlu Uğur K.'yi (22) tedavisi için Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'ne götüren baba Salim K., (61) edinilen bilgiye göre burada tedavi için başka bir servise gelen ve adının sadece Niyazi olarak bildiği kişi ile tanıştı. Şahısla bir süre konuşan baba Salim K., oğlunun hastalığından anlattığında Niyazi isimli şahıs baba Salim K.'ye, Yaşar S., (48) Atakan adlı biri ile tanıştıracağını, onun kendisine yardımcı olacağını belirtti.

BORÇLARLA PARAYI YATIRDI

Bunun üzerine Yaşar S. ile Salim K., telefon üzerinden irtibata geçti. Salim K.'nin oğlunun hastalığı hakkında bazı bilgiler alan Yaşar S., daha sonra kendisini birkaç gün içinde arayacağını söyledi. Telefon görüşmesinin üzerinden üç gün geçmesinin ardından Yaşar S., Salim K.'yi tekrar arayarak 6 bin TL'si peşin 3 bin TL'si ise çocuk iyileştikten sonra verilmek üzere anlaştı. Salim K., şahsın ifade ettiği 6 bin TL'yi etrafındaki komşulardan borç para bularak Yaşar S.'nin söylediği ve sonrasında Perihan U. adlı kadına ait olduğu anlaşılan banka hesabına yatırdı.

'Üfürükçü' şoku! Borç aldığı paraları dolandırıcılara kaptırdı... - Resim : 2

PARA İSTEMEYE DEVAM ETTİ

Salim K.’ya oğlunun hastalığındaki cinlerin fazla olduğunu ve bu yüzden tedavinin uzun süreceğini söyleyen Yaşar S., malzeme alınacağını belirterek 3 bin TL daha istedi. O kadar parasının olmadığını söyleyen Salim K. ise aynı hesaba 2 bin 500 TL daha yatırdı. Yaşar S., bir süre sonra Salim K.’yı bir kez daha telefon ile arayıp sözde hocanın Şuhut ilçesine geleceğini ancak uçak bileti parası ve yol parası lazım olduğunu anlatarak parça parça 2 bin 500 TL daha para yatırmasını söyledi.

'Üfürükçü' şoku! Borç aldığı paraları dolandırıcılara kaptırdı... - Resim : 3

Bunlara da inanıp, yine aynı hesap numarasına belirtilen paraları yatıran Salim K., beklemeye başladı. Bir süre sonra Salim K., Yaşar S. ve üfürükçüden haber çıkmayınca dolandırıldığını anlayarak şahıslar hakkında şikayetçi oldu. Salim K.'nin şikâyeti üzerine Antalya Elmalı Ağır Ceza Mahkemesinde dava açılırken, sonrasında ise mahkeme olaya yetkisizlik kararı vererek dosyayı Afyonkarahisar Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevk etti. Salim K., şimdi dosyanın Afyonkarahisar'da görülmeye başlamasını bekliyor.

'KOMŞULAR ŞU ANDA BORÇ ALDIĞIMIZ ALTINLARI İSTİYORLAR'

Salim K., yaşadıklarını şu sözlerle ifade etti; "Denize düşen yılana sarılırmış. Evladımın rahatsızlığından dolayı oğlumu Afyon Devlet Hastanesi'nde psikolojik bölümüne yatırdım. Orada bize dediler 'Sandıklılı bir arkadaşın hastası varmış, iyi olmuş'. 1 hafta sonra bunlar bize numarasını verdiler. Biz de orayı aradık; Yaşar S. diye bir arkadaşla temasa geçtik. Yaşar S., bana dedi ki 'ben hoca ile görüşeyim gerekli şeylerle ilgili bize yardımcı olur.' Daha sonra Yaşar S., beni arayarak 'ben hoca ile görüştüm bir miktar para istiyor. Bunu verirsen hoca ilgilenecek. 21 günde iyi olacak' dedi.

Bizden 6 bin lira para talep etti biz de 6 bin lirayı yatırdık daha sonra bizi tekrar aradı '5 bin lira daha yatıracaksın bu para yetmiyor ' dediler. Biz de düşündük taşındık ve sağa sola danışarak zaten paramız yoktu, benim de işim yok çalışamıyorum. Komşulardan altın aldık altınları biz bir buçuk milyara bozdurduk. Komşular şu anda borç olarak aldığımız altınları geri istiyorlar gücüm yok alamıyorum."

Şimdi bu paraları nasıl ödeyeceğini düşünen Salim K.'nin oğlu Uğur K.'nin ise hastanede gördüğü tedavi sonrası durumunun iyiye gittiği belirtildi.

İHA

'Üfürükçü' şoku! Borç aldığı paraları dolandırıcılara kaptırdı... ile ilgili etiketler Dolandırıcı borç Afyonkarahisar üfürükçü üfürükçü dolandırıcıları

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.