Hasan Kılıç'ın ölümü sonrası İsmailağa Cemaati'nde post kavgası ilk günden başladı! Cübbeli Ahmet kendi şeyhini ilan etti!

Mahmut Efendi’nin vefatı sonrası 2 yıl önce cemaatin başına geçen İsmailağa Cemaati'nin 94 yaşındaki lideri Hasan Kılıç dün vefat etti. Hasan Kılıç'ın vefatı sonrası yerine kim geçecek tartışması ilk günden başladı. Cemaatte 4 isim konuşulurken, niyetini yıllardır belli eden ve cemaate rest çeken Cübbeli Ahmet, İsmailağa İstişare Heyeti'nden önce davranarak kendi şeyhini ilan etti.

İsmailağa Cemaati'nin 94 yaşındaki lideri Hasan Kılıç dün hayatını kaybettiği.

Kılıç'ın cenazesinin bugün (23 Nisan Salı) ikindi namazını müteakip Fatih Camii'nden kaldırılacağı ve Sakızağacı Şehitliği'nde toprağa verileceği ifade edildi. 

Hasan Kılıç'ın ölümü sonrası İsmailağa Cemaati'nde post kavgası ilk günden başladı! Cübbeli Ahmet kendi şeyhini ilan etti!

POST KAVGASI İLK GÜNDEN BAŞLADI

Kılıç'ın vefatının ardından cemaatte posta kim oturacak tartışmaları ilk günden başladı. 

Mahmud Ustaosmanoğlu’nun ardından alevlenen post kavgası Cübbeli Ahmet’in İsmailağa cemaatinden atılmasıyla sonuçlanmıştı.

Mevcut Şeyh Hasan Kılıç’ın da vefat etmesi İsmailağa Cemaati'nde yeni lider kim olacak sorusunu gündeme getirdi.

MAHMUD EREN Mİ BAŞA GEÇECEK?

Kılıç’ın ölümünün ardından Erenler Vakfı’nın da başkanlığını yapan Ustaosmanoğlu’nun damadı Mahmud Eren'ın başa geçebileceği konuşuluyor.

3 İSİM DAHA KONUŞULUYOR...

Fakat Eren’in yaşının genç olması dolayısıyla İsmailağa İstişare Heyeti yaşça ve konum olarak daha kıdemli olan Ahmet Ustaosmanoğlu, Salih Topçu ya da Ramazan İlhan gibi bir hocanın “muayyen Şeyh” olarak seçebilmesi de gündemde. 

Niyetini yıllardır belli eden ve cemaate rest çeken Cübbeli Ahmet'in ise şimdi ne yapacağı merak konusu oldu.

CÜBBELİ AHMET, KENDİ ŞEYHİNİ İLAN ETTİ: İBRAHİM USLU

Cübbeli, İsmailağa İstişare Heyeti'nden önce davranarak kendi şeyhini ilan etti.

İsmailağa Cemaati lideri Hasan Efendi’nin vefatından sonra toplanan Ahmet Mahmut Ünlü (Cübbeli Ahmet),  Hüseyin Avni ve Mustafa Özşimşekler gibi isimler kendilerine yeni ‘Emir’ olarak Mahmud Ustaosmanoğlu'nun şeyhi Ahıskalı Ali Haydar Efendi ile bağlantılı olduğu belirtilen İbrahim Uslu’yu seçti.

 

 

 

 

 

 

Hasan Kılıç'ın ölümü sonrası İsmailağa Cemaati'nde post kavgası ilk günden başladı! Cübbeli Ahmet kendi şeyhini ilan etti! ile ilgili etiketler
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.