Hasan Cemal kimdir?

Hasan Cemal kimdir, kaç yaşında ve neden tutuklandı? İstanbul 24. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın duruşmasında Cemal ile avukatları hazır bulundu. Avukat savunmalarının ardından mahkeme heyeti "örgüt propagandası yapmak" gerekçesi ile Cemal'e 3 ay 22 gün hapis cezası verdi. Peki, Hasan Cemal kimdir, kaç yaşında, neden tutuklandı? Detayları haberimizde bulabilirsiniz.

Hasan Cemal neden tutuklandı, sorusu vatandaşlarımız tarafından merak ediliyor. T24 yazarı Hasan Cemal, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi’nin bu kararı 10 Kasım 2017’de bozmasının ardından ikinci kez hâkim karşısına çıktı. İstanbul 24. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın duruşmasında Cemal ile avukatları hazır bulundu. Peki, Hasan Cemal kimdir, kaç yaşında, neden tutuklandı? Detayları haberimizde bulabilirsiniz.

wHasan_Cemal_kimdir_kac_yasnda_neden_tutukland

HASAN CEMAL KİMDİR?

Hasan Cemal, 1944 yılında İstanbul Kızıltoprak’ta dünyaya geldi. Annesi Ayşe Bozok, babası Ahmet Rüştü Cemal beydir. İttihat ve Terakki Partisinin önemli isimlerinden olan Cemal Paşa’nın torunudur.

Hasan Cemal, babasının Çorlu’daki Alpullu Şeker Fabrikası’nda tercuman olarak çalışması sebebiyle, ilkokula Alpullu’da başladı. Daha sonra Ankara‘daki Mimar Kemal İlkokulu'na kayıt oldu. Lise tahsilini Atatürk Lisesi'nde tamamladı.

1965 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden mezun oldu. Gazeteciliğe 1969'da Ankara’da haftalık olarak basılan Devrim dergisinde başladı.

Askerliğini bitirdiği 1969 yılına kadar futbolla içli dışlı olan Cemal, Ankara’nın amatör takımı Bahçeli Gençlik’te oynadı. Askerliğine yedek subay olarak 1967’nin baharında Tuzla Piyade Okulu’nda başladı, 1969’un baharında Trabzon’da tamamladı.

Yeni Ortam dergisi, Anka Ajansı ve Günaydın gazetesinde çalıştı. 1973 yılında Cumhuriyet gazetesine girdi. 1979'da Cumhuriyet gazetesi Ankara temsilciliğine başladı.

1981-1992 yılları arasında Cumhuriyet gazetesinde genel yayın yönetmenliği yaptı. 1992-1998 yılları arasında Sabah gazetesinde yazdı.

“Nokta” dergisiyle 1989 “Doruktakiler ve Gazeteciler Cemiyeti Fıkra Ödülü”nü kazandı. 1986’da “Sedat Simavi Ödülü”nü aldı. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti 2004 yılında “Araştırma” ödülünü Hasan Cemal’in çalışmalarına verdi.

Hasan Cemal 1998-2013 yılları arasında Milliyet gazetesinde köşe yazarlığı yaptı.

THasan_Cemal_kimdir_kac_yasnda_neden_tutukland

ÖZEL HAYATI

Hasan Cemal, 1971 yılında Necla Aksoy ile evlendi. Bu evlilikten Elif (d.1972) adında bir kızı oldu. İkinci evliliğini 1996'da Hürriyet’in Reklam Grup Başkanı Ayşe Sözeri ile yaptı. Defne (d.1997) adında bir kızı vardır.

HANGİ KİTAPLARI VAR?

2012 - 1915: Ermeni Soykırımı

2011 - Barışa Emanet Olun

2010 - Türkiye’nin Asker Sorunu

2005 - Cumhuriyet’i Çok Sevmiştim

2004 - Kürtler

1999 - Kimse Kızmasın, Kendimi Yazdım

1989 - Özal Hikayesi

1987 - Tarihi Yaşarken Yakalamak

1986 - Demokrasi Korkusu

1986 - Tank Sesiyle Uyanmak

GAZETECİ HASAN CEMAL'E HAPİS CEZASI ŞOKU!

Gazeteci Hasan Cemal, “terör örgütü propagandası yapmak” suçundan yargılandığı davada 1 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, Hasan Cemal’e daha önce aynı konuyla ilgili 1 yıl 3 ay ceza verildiğinden, bu cezanın düşürülerek infazın 3 ay 22 gün üzerinden yapılmasına karar verdi.

Bir internet sitesinde 15 Mayıs 2013'te yayınlanan "Çekilme Günlüğü" başlıklı yazısında örgüt propagandası yaptığı iddiasıyla yargılanıp beraat eden Gazeteci Hasan Cemal'in, istinaf mahkemesi tarafından hakkındaki beraat kararının bozulmasıyla yeniden yargılanmasına devam edildi.

İstanbul 24’üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya Hasan Cemal katılmazken avukatı Fikret İlkiz hazır bulundu. Duruşmada söz alan Hasan Cemal'in avukatı Fikret İlkiz müvekkilinin beraatını talep etti.
Yeniden yapılan yargılama sonucunda kararını açıklayan mahkeme, "Silahlı terör örgütü propagandası yapma" eyleminin sabit olduğunu belirterek Hasan Cemal’i 1 yıl 6 ay 22 gün hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme, Hasan Cemal’e daha önce aynı konuyla ilgili 22. Ağır Ceza Mahkemesi’nde de 1 yıl 3 ay ceza verildiğinden, bu cezanın düşürülmesine (mahsubuna) ve infazın 3 ay 22 gün üzerinden yapılmasına hükmetti. Heyet, sanığın bir daha suç işlemeyeceği yönünde olumlu kanaat oluştuğu gerekçesiyle Hasan Cemal'in cezasının ertelenmesine hükmetti. Sanık Cemal hakkında 1 yıl da denetim süresi belirlendi.

Hasan Cemal kimdir? ile ilgili etiketler Hasan Cemal neden tutuklandı kimdir kaç yaşında
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.