İstanbul Havalimanı'nda korku dolu anlar! Kargo uçağı gövde üzeri iniş yaptı...

İstanbul Havalimanı'nda kargo uçağı ön tekerleği açılmadı, gövde üzeri iniş yaptı. Yaşanan olayda ölü ya da yaralı bulunmuyor.

Son dakika haberi: İstanbul Havalimanı'nda kargo uçağı gövdesi üzeri iniş yaptı.

Edinilen bilgiye göre FEDEX şirketine ait kargo uçağının iniş takımları açılmadı. Uçak gövdesi üstü indi.

Olayda ölen ya da yaralanan olmadığı öğrenildi.

BAKAN URALOĞLU'NDAN AÇIKLAMA GELDİ

CNN Türk yayınında konuşan Bakan Abdulkadir Uraloğlu, iki pilot ile kabin ekibinin tahliye edildiğini ve pistin uçuşa kapatıldığını söyledi.

Uraloğlu, çalışmaların tamamlanmasının ardından pistin 15.00'te tekrar açılacağını söyledi.

"PİST GEÇİCİ OLARAK UÇUŞA KAPATILDI"

Bakan Uraloğlu, uçağın gövde üzerine inişine dair yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Fransa'dan İstanbul'a sefer yapan bir kargo uçağı havalimanına yaklaştığı esnada ön iniş takımları açılmıyor. Havalimanı ile irtibata geçiyor önce pisti past geçiyor 2. seferinde de gözlem yapılabilmesi için yakın geçiş yapıyor. Ön iniş takımlarının açılmadığı tespit ediliyor. Gerekli müdahale ekipler organize ediliyor. Diğer uçuşlarla ilgili önlemler alınıyor ve uçağın indirilmesi sağlanıyor. Herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı. Uçak pist içerisinde kalabildi. 2 pilotu vardı. pilotlar da tahliye edildi. O pist geçici olarak uçuşa kapatıldı. Konuyla ilgili ayrıca kaza inceleme konusunda arkadaşlarımızı görevlendirdik."

ULAŞTIRMA BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

"8 Mayıs (bugün) günü, FX6238 Fransa/İstanbul kargo seferi yapmakta olan Fedex Havayolları'na ait N110FE tescil işaretli, Boeing 763 tipi hava aracı, saat 07:55 lokalde (pilot ifadesine göre hidrolik arızası nedeniyle) ön iniş takımının açılmadığı bilgisini İstanbul Havalimanı ATC ünitesine bildirmiş ve 08:17 lokalde ön iniş takımı kapalı vaziyette 16R pistine iniş yapmış ve pist içerisinde kalmıştır.

Havalimanına iniş yapan uçağa Havalimanı Kurtarma ve Yangınla mücadele Servisi ekipleri (ARFF) tarafından müdahale edilmiş olup, pist notamlanmıştır. Kazada ölen ya da yaralanan olmamıştır. Başkanlığımız tarafından uzmanlar görevlendirilerek araştırma ve inceleme çalışmaları başlatılmıştır."

.

İstanbul Havalimanı'nda korku dolu anlar! Kargo uçağı gövde üzeri iniş yaptı... ile ilgili etiketler İstanbul Havalimanı
GÜNÜN VİDEOSU

Böylesi görülmedi: Kokuyu gizlemek için uyuşturucu maddeye kahve sürmüşler

Edirne'de Kapıkule Sınır Kapısı'ndan yurda giriş yapan bir tırda hassas burunlu dedektör köpek Carlos'un desteği ile polis ve gümrük muhafaza ekiplerince yapılan aramada 10 milyon lira değerinde 50 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Kokuyu gizlemek için uyuşturucu maddeye kahve sürüldüğü ortaya çıktı.