Hasan Bitmez kimdir, kaç yaşında, nereli, sağlık durumu nasıl?

Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) devam eden bütçe görüşmeleri sırasında kürsüde konuşma yaparken baygınlık geçirdi. Olayın ardından Hasan Bitmez'in sağlık durumu ve hayatı merak konusu oldu. Peki, Hasan Bitmez kimdir, kaç yaşında, nereli, sağlık durumu nasıl? İşte, Hasan Bitmez hakkında merak edilenler...

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) bütçe görüşmeleri sırasında yaşanan beklenmedik bir olay, Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez'in kürsüde baygınlık geçirmesiyle gündeme geldi. Peki, Hasan Bitmez kimdir, kaç yaşında, nereli, sağlık durumu nasıl? İşte detaylar...

Hasan Bitmez kimdir, kaç yaşında, nereli, sağlık durumu nasıl?

HASAN BİTMEZ KİMDİR?

Hasan Bitmez, Türk siyasetçi ve Saadet Partisi Seçim İşleri Başkanı olarak görev yapmaktadır. 1969 yılında Giresun'un Alucra ilçesinde doğan Bitmez, İstanbul'da ilkokul eğitimi aldıktan sonra orta öğretimini Gebze İmam-Hatip Lisesi'nde tamamladı. Yüksek öğrenimini ise El-Ezher Üniversitesi Usuluddin Fakültesi'nde gerçekleştirdi. Evli olan Bitmez'in bir çocuğu bulunmaktadır, ayrıca Arapça ve İngilizce bilmektedir.

Bitmez, Gebze İmam Hatip Lisesi Mezunlar Derneği'nin kuruculuğunu üstlenmiş ve bir süre başkanlık görevini üstlenmiştir. 1999-2004 yılları arasında Millî Gençlik Vakfı'nda Teşkilatlanmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı yapmıştır. Aynı zamanda 2000 yılında Anadolu Gençlik Dergisi'ni kurarak genel yayın yönetmenliğini üstlenmiş ve birçok uluslararası görevde bulunmuştur.

Günümüzde ESAM (Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi) Genel Merkez Denetleme Kurulu Üyesi olan Hasan Bitmez, aynı zamanda İSBAM-İslam Birliği Araştırmaları Merkezi Başkanlığı görevini sürdürmektedir. Siyasi kariyerine Refah Partisi'nin Gebze ilçe teşkilatında başlayan Bitmez, Fazilet Partisi ve Saadet Partisi'nde çeşitli kademelerde görev almıştır.

2010-2014 yılları arasında IIFSO (International Islamic Federation of Student Organizations) Yönetim Kurulu Üyeliği ve 2010-2014 yılları arasında Şura Meclisi Başkanlığı gibi uluslararası organizasyonlarda liderlik yapmıştır. Günümüzde Saadet Partisi'nde Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve 28. dönem Kocaeli milletvekili olarak görev yapmaktadır.

HASAN BİTMEZ SAĞLIK DURUMU NASIL?

Hasan Bitmez'e ilk müdahale TBMM'de yapıldı; kürsüde kalp masajı uygulandı. Daha sonra Bitmez, Genel Kurul'dan sedye ile çıkartılıp, ambulansla hastaneye götürüldü. Hastanede çeşitli ameliyatlar geçiren Bitmez, 14 Aralık 2023 günü hayatını kaybetti.

Hasan Bitmez kimdir, kaç yaşında, nereli, sağlık durumu nasıl? ile ilgili etiketler Saadet Partisi
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.