Hangi illere hızlı tren geliyor?

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan yeni hızlı tren hatlarının müjdesini verdi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Eskişehir'in Afyonkarahisar üzerinden Antalya'ya hızlı tren ile bağlanacağını söyledi.

"ANTALYA'YA HIZLI TREN"

Eskişehir'e gelen Bakan Ahmet Arslan ilk olarak Vali Azmi Çelik'i makamında ziyaret etti. Bakan Arslan gazetecilere yaptığı açıklamada, "Memnuniyetle görüyoruz ki milyonlara varan insanımız Yüksek Hızlı Tren ile yolculuk yapar hale geldi. Ankara, Eskişehir, Bilecik, Kocaeli, İstanbul'u birbirine bağladık ama bununla yetinmeyeceğiz. Eskişehir'in Afyonkarahisar üzerinden Antalya'ya yani Akdeniz'e bağlanması da önemsediğimiz bir koridor. İnşallah onun da gereğini yapacağız" şeklinde konuştu.

"ESKİŞEHİR BOLU'YA BAĞLANACAK"

Eskişehir'in Sarıcakaya İlçesi yolunun ihalesinin yapıldığına dikkat çeken Bakan Arslan, sözlerine "O güzergahta bildiğim kadarıyla termal turizm de var. Oranın da ihalesini yaptık. Yaklaşık 25 kilometrelik kısmı bölünmüş yol olacak. Hepsi sıcak asfalt olacak. Ortalama 55 milyonluk bir işti. Orayı ayrıca göynük üzerinden Bolu'ya bağlayacak kısmını yapacağız. Göynük gibi turizm merkezinin Eskişehir gibi bir yere bağlanması ve oradan da Bolu'ya bağlanması önemsediğimiz bir koridordu. O koridorumuzu da ağımıza alacağız. Bu müjdeyi de Eskişehirlilere vermiş olalım." şeklinde devam etti.

Hangi illere hızlı tren geliyor? ile ilgili etiketler Eskişehir hızlı tren
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.