Haftasonu gezi rehberi: Emirgan Korusu! Emirgan Korusuna nereden nasıl gidir?

İstanbul’un karmaşasından, stresinden sıkılanlar için bu haftasonun gezi rehberi listemize Emirgan Korusu’nu aldık. İstanbul’un Beşiktaş ilçesinde bulunan ve şehrin dışına çıkmadan yeşile ve doğaya doyacağınız Emirgan Korusu’nun tarihçesinden, yapılacak şeylerden ve nasıl ulaşım sağlayacağınızdan haberimizde bahsedeceğiz. İşte haftasonuna gezi rehberi: Emirgan Korusu…

İstanbul’un Beşiktaş ilçesinde bulunan ve şehrin kaosundan uzaklaşarak doğa ile iç içe zaman geçirmenizi sağlayacak Emirgan Korusu bu hafta gezi rehberimizde… İşte hafta sonu gezi rehberi Emirgan Korusu…

Haftasonu gezi rehberi: Emirgan Korusu! Emirgan Korusuna nereden nasıl gidir?

EMİRGAN KORUSU TARİHÇESİ 

Emirgan Korusu, İstanbul Boğazı kıyısında, 47,2 hektarlık bir alanda sırtlar ve yamaçlar üstüne yayılan bir bölgedir. Bizans döneminde “Kyparates” adıyla anılan koru şimdi ki adını IV.Murat döneminde almıştır. 17.yüzyılda Sultan IV. Murat'ın Revan Seferi sırasında, Revan Kalesi kumandanı olan Emir Mirgünoğlu, kalenin fethinden sonra affedilerek Emirgan’da oturmasına izin verilmiştir. Bir çok defa el değiştiren koru en son Sultan Abdülaziz bu arazi ve koruyu Mısır Hidivi İsmail Paşa’ya hediye etmiştir. Hidiv İsmail Paşa koru içinde üç köşk yaptırmıştır.

Mısır’daki Hıdivlik makamının İngiltere ve Fransa tarafından kaldırılmasından sonra, bir süre da Hidiv ailesinin elinde kalan koru, 1930'larda Satvet Lütfi Tozan tarafından satış alınmıştır. Tozan'ın bir davetine icabet eden Vali ve Belediye Başkanı Dr. Lütfi Kırdar'ın ilk kez gördüğü çevreyi beğenmesiyle 1940'lar başında kamulaştırılıp şehrin mülkiyetine geçirilmişti.

Haftasonu gezi rehberi: Emirgan Korusu! Emirgan Korusuna nereden nasıl gidir? - Resim : 2

EMİRGAN KORUSUNDA GEZİLECEK YERLER

Özellikle Lale döneminde görsel bir bir şölen sunan Emirgan Korusu’nun hemen tam ortasında am ortasında ördek ve kuşların dolaştığı büyük göleti, havuzları, ve rengarenk lalelerden, nergis ve diğer çiçeklerden yapılmış gezi alanlarını,  şelaleleri dolaşmanızı öneririz. 

Emirgan Korusu’nda bulunan köslerde yemek yiyebileceğiniz gibi, koru aynı zamanda piknik içinde çok elverişlidir. Tahta piknik masaları da bulunan Emirgan Korusu’nda ki restoranda yemek yemek isterseniz yiyeceğinizi evde hazırlayıp piknik yapabilirsiniz.

Aynı zamanda yürüyüş yapıp boğaz manzarasının tanıdı çıkarabileceğiniz gibi, ağaçtan ağaca atlayan sincapları izleyebilirsiniz. 

Haftasonu gezi rehberi: Emirgan Korusu! Emirgan Korusuna nereden nasıl gidir? - Resim : 3

EMİRGAN KORUSU’NDA NE YENİR?

Emirgan Korusu’nda Lale Festivali zamanında koru içerisinde bulunan 3 köşk restoran hizmeti vermektedir. Ancak Festival dışında saece Sarı Köşk restoran hizmeti vermektedir. Boğazın dibinde daha uygun fiyatlı yemek yemek yada kahvaltı etmek için tercih edebilirsiniz. 

EMİRGAN KORUSUNA GİRİŞ ÜCRETLİ Mİ?

Emirgan korusuna yaya girişi tamamen ücretsiz olmak ile beraber araç girişi ücretlidir. 

EMİRGAN KORUSUNA NEREDEN, NASIL GİDİLİR?

Kimilerinin  Emirgan Parkı  da dediği bu cennet koru adı üstünde Sarıyer ilçesi Emirgan Mahallesinde yer alıyor. Avrupa yakasında olmasına rağmen her iki yakadan da ulaşımı gayet kolay. Sahilden geliyorsanız Beşiktaş-Sarıyer yönüne kıyıdan geçen tüm İETT otobüslerine veya dolmuşlara binip Emirgan durağında inmeniz yeterli.

Emirgan Korusuna ulaşım için en keyifli yollardan biri de  deniz ulaşımı. İBB Şehir Hatları motorlarıyla Kanlıca’dan Beşiktaş’a geçebilirsiniz.

 

Haftasonu gezi rehberi: Emirgan Korusu! Emirgan Korusuna nereden nasıl gidir? ile ilgili etiketler Seyahat İstanbul Sarıyer
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.