Hafta sonu yasakları ne zaman kalkacak? 9-10 Ocak 2021 hafta sonu yasak var mı?

Bir süredir devam eden hafta sonu yasaklarının ne zaman kaldırılacağı konusunda yeni haberler gelmeye başladı. Koronavirüs vakalarında yaşanan artış sonrasında başlayan hafta sonu uygulanan sokağa çıkma yasağının 9-10 Ocak 2021 tarihlerinde de devam etmesi beklenmekte. Peki, hafta sonu yasakları kalkacak mı?

Hafta içi devam eden sokağa çıkma yasakları koronavirüs salgını nedeniyle hafta sonlarına da taşınmıştı. Toplamda 56 saat boyunca devam eden yasaklar sonrasında vatandaşlar hafta sonu yasaklarının ne zaman kalkacağını araştırmaya başladı. 9 Ocak Cumartesi ve 10 Ocak Pazar günlerinde yasakların devam edip etmeyeceği de merak konusu oldu. Peki, bu hafta sonu yasak var mı?

Hafta sonu yasakları ne zaman kalkacak?

Koronavirüs vakalarında yaşanan artış sonrasında İçişleri Bakanlığı tarafından 81 ilin valiliklerine gönderilen genelgelerde hafta sonu yasaklarının devam edeceği vurgulanmıştı. Milyonlarca kişi genelge kapsamında uygulanmaya devam eden sokağa çıkma yasağının ne zaman kalkacağını meraklı gözlerle beklemeye başladı. Ancak bu konuda kesin bir karar henüz alınmadı.

9-10 Ocak 2021 hafta sonu yasak

İçişleri Bakanlığı, valiliklere gönderdiği Sokağa Çıkma Kısıtlamaları konulu genelge kapsamında, yeni bir karar alınıncaya kadar hafta içi saat 21.00-05.00, hafta sonu cuma 21.00'den pazartesi 05.00'e kadar sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanacağını ifade etti.

- Hafta içi her gün 21:00 ile 05:00 arasında sokağa çıkma yasağı uygulanacak.
- Restoranlar paket servis haricinde hizmet veremeyecek.
- Hafta sonu sokağa çıkma yasağı uygulanacak.
- 65 yaş üstü ve 20 yaş altı vatandaşlar toplu taşımayı kullanamayacak.
- 65 yaş üstü ve 20 yaş altı kişiler toplu taşımayı kullanamayacaklar.
- AVM'ler ve semt pazarlarına HES kodu ile giriş yapılabilecek.

9-10 Ocak 2021 yasak var mı?

Yeni bir karar alınıncaya kadar ülke genelinde hafta sonları; Cuma günleri saat 21.00'de başlayacak, Cumartesi ve Pazar günlerinin tamamını kapsayacak ve Pazartesi günleri saat 05.00'de tamamlanacak şekilde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmaya devam edilecek.

Hafta sonu yasakları ne zaman kalkacak? 9-10 Ocak 2021 hafta sonu yasak var mı? ile ilgili etiketler hafta sonu yasak
GÜNÜN VİDEOSU

İran Cumhurbaşkanı Reisi’nin helikopter kazası enkazına ulaşma anına ait görüntü paylaşıldı

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin hayatını kaybettiği helikopter kazası enkazına ulaşma anına ait görüntü paylaşıldı.