Hacca gitmek yasaklandı mı, Türkler Hacca gidemeyecek mi?

Suudi Arabistan yetkilileri, Türk vatandaşlarının Hacca gitmesini yasaklama iddialarına dair meraklar artmış durumda. Bu çerçevede Türklerin Hacca gitmesi yasak mı? Hacca gitmek yasaklandı mı? Hacca girişler yasaklandı mı? İşte, Süper Kupa olayları sonrasında Haccın yasaklanıp yasaklanmadığı...

Suudi Arabistan yetkilileri tarafından yapılan açıklamalar, Türk vatandaşlarının Hacca gitmesini yasaklama iddialarıyla gündeme geldi. Özellikle Süper Kupa olayları sonrasında bu konu daha da önem kazanmış durumda. Peki, Suudi Arabistan Türklerin Hacca gitmesini yasakladı mı? İşte ayrıntılar...

Hacca gitmek yasaklandı mı, Türkler Hacca gidemeyecek mi?

HACCA GİTMEK YASAKLANDI MI?

Suudi Arabistan yetkilileri, Türk vatandaşlarının Hacca gitmesini yasaklama iddialarına dair Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından yapılan açıklama ile yanıt verdi. Galatasaray ve Fenerbahçe arasındaki Süper Kupa maçının iptaliyle bağlantılı olarak ortaya çıkan sahte bilgilerin ardından, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman'ın bu yönde bir karar aldığı iddiası doğrulanmadı.

TÜRKLER HACCA GİDEMEYECEK Mİ?

Suudi Arabistan yetkilileri, Atatürk tişörtleri ve 'barış' mesajı içeren pankartlara izin vermemesi nedeniyle gerçekleşmeyen Süper Kupa maçının ardından gelişen olayları takiben, Türk vatandaşlarının Hacca gitmelerini yasaklayacakları yönündeki iddiaları yalanladı. Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman'ın böyle bir karar almadığı ve herhangi bir resmi açıklama olmadığı belirtildi.

Bu açıklama ile birlikte, Türk vatandaşlarının Hac vazifesini yerine getirmeleri için Suudi Arabistan'a gitmelerini engelleyecek herhangi bir resmi kararın olmadığı vurgulanarak, sosyal medyada dolaşan asılsız iddialara itibar edilmemesi gerektiği ifade edildi.

Hacca gitmek yasaklandı mı, Türkler Hacca gidemeyecek mi? ile ilgili etiketler Hac
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.