Habertürk Gazetesi neden kapanıyor? Sahibi kim?

Türk basının önemli gazetelerinden biri olan Habertürk yayın hayatını sonlandırılıyor. Ciner Yayın Holding bünyesinde 1 Mart 2009 tarihinde yayın hayatına başlayan günlük gazetenin neden kapatıldığı ve gazetenin sahibinin kim olduğu ise merak uyandıran sorular arasında yer alıyor. Peki Habertürk Gazetesi neden kapatılıyor? Ne zaman kapanacak? Habertürk Gazetesi kimin? Detaylar haberimizde..

Habertürk Gazetesi neden kapatılıyor? 1 Mart 2009 tarihinde Ciner Yayın Holding bünyesinde kurulan gazete Habertürk yayın hayatını sonlandırıyor. Türk basının önemli gazeteleri arasında yer alan Habertürk'ün neden kapandığı ise vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Peki Habertürk Gazetesi neden kapatılıyor? Ne zaman kapanacak? Habertürk Gazetesi kimin? Merak edilen soruların cevapları detayları ile haberimizde..

Habertürk Gazetesi neden kapanıyor? Sahibi kim?

Sitemizde yer alan özel habere göre; Türk basının önemli seslerinden "Gücü Özgürlüğünde" slogan ile yaklaşık 10 yıldır yayın hayatını sürdüren Habertürk gazetesi kapanıyor.
 
Bir süredir mali sorunlarla mücadele eden ve Anadolu'da bulunan baskı tesisleri ile bürolarını aşama aşama kapatan Habertürk gazetesi cuma günü son kez baskıya verilecek.
 
SuperHaber'e ulaşan bilgilere göre 10 günlük kağıt stoğu kalan gazete, cuma günü son kez okurlarla buluştuktan sonra dijital olarak yayın hayatına devam edecek.
 
 
İLKLERE İMZA ATTI
 
Habertürk gazetesi 10 yıllık yayın hayatında Türk basınında pekçok ilke imza attı.
 
Birbirinden önemli haberler ile sık sık Türkiye'ni gündemini belirleyen Habertürk, dünyada ve Türkiye'de ilk kez kullanılan bir boyutta gazete üretti. Berliner formatına yakın bu boyuta "Ciner formatı" olarak isimlendirildi.
 
 
 
KAĞIT GAZETENİN SONU GELİYOR MU?
 
Dünya genelinde pekçok gazete, kağıt baskılarını sonlandırarak yayın hayatlarına dijitalde devam ederken, Habertürk bu önemli karar ile dijitalleşmeyi Türk basınında uygulayan ilk gazete olarak da tarihe geçti. 
 
İKİNCİ "HABERTÜRK GAZETE" GİRİŞİMİ DE BAŞARISIZ OLDU
 
Öte yandan, Haberürk markasını, 1999 yılında önce internet sitesi ve daha sonra televizyon kurarak yaratan Ufuk Güldemir de medya grubunu Ciner Holding'e satmadan önce gazete kurma girişiminde bulunmuştu.
 
Ancak Habertürk'ün ilk kağıt baskı gazete macerası kısa sürmüş ve bir yıl yayın hayatını sürdürebilen "Gazete Habertürk Yarın" 2013 yılında kapanmıştı.
 
Ciner Holding'in de kapatma kararı alması ile, Habertürk gazetesinin ikinci kez yayın hayatına son verilmiş oldu. / SuperHaber
 
 
HABERTÜRK (GAZETE)
 
Gazete ilk gün tüm Türkiye'de TSİ ile 10:00 civarı tüm bayilerde tükendi ve 360 bin adet sattı. İkinci gün ise 202 bin adet satıldı. Broadsheet formatını uygulayan pek çok gazetenin aksine Gazete Habertürk, Türkiye'de Berliner formatını uygulayan ilk gazete olmuştur. Normal Berliner formatı 315 mm'ye 470 mm iken, Gazete Habertürk'ün boyutları 350 mm'ye 500 mm olarak basılmıştır.
 
365. sayısı yaklaşık 380.000 satarak gazete kendi rekorunu kırmıştı.
 
 
EKLER
 
HAFTA İÇİ HER GÜN
 
İstanbul, Ankara ve İzmir'de HT Spor, HT Magazin+Bulmaca ve HT İstanbul/Ankara/İzmir (bölgeye ve ile göre) olmak üzere 4; diğer illerde ise HT Spor, HT Magazin+Bulmaca olmak üzere 2 ek gazeteyle beraber satılmaktadır. Salı ve cuma günleri tüm Türkiye'de İddaa rehberi eki verilmektedir.
 
CUMARTESİ
 
İstanbul, Ankara ve İzmir'de, HT Spor, HT Magazin+Bulmaca, HT İstanbul/Ankara/İzmir (bölgeye ve ile göre) ve HT Cumartesi olmak üzere 5; diğer illerde ise HT Spor, HT Magazin+Bulmaca ve HT Cumartesi olmak üzere 3 ek gazeteyle beraber satılmaktadır.
 
PAZAR
 
İstanbul, Ankara ve İzmir'de, HT Spor, HT Pazar+Bulmaca, HT İstanbul/Ankara/İzmir (bölgeye ve ile göre) ve HT Kariyer olmak üzere 5, diğer illerde HT Spor ve HT Pazar+Bulmaca olmak üzere 3 ek gazeteyle beraber satılmaktadır. Ayrıca tüm illerde Murat Bardakçı ile Haberturk Tarih eki de tüm okuyuculara ücretsiz dağıtılmaktadır.
 
Gazetenin kağıt kalitesi de yıllar boyunca Türk okuyucusunun takdirini kazandı.
 
Ayrıca, Türkiye'de de ilk kez Habertürk tarafından hayata geçirilen "HT Dokun" uygulaması ile gazete sayfalarında bulunan fotoğraflara dijital filigranlar gömülerek yepyeni bir 3D gazete okuma deneyimini okurlarına sunuldu.
Habertürk Gazetesi neden kapanıyor? Sahibi kim? ile ilgili etiketler habertürk gazetesi neden kapatılıyor sahibi kim ne zaman kapanacak
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.