Gürcü lider Saakaşvili tanınmayacak hale geldi! Alman Cumhurbaşkanı ve Dışişleri Bakanından yardım istedi!

Gürcistan'da tutuklu olan ve hastanede tedavi gören eski Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili tanınmayacak hale geldi. Bir yakını aracılığı ile sosyal medyadan mesaj yazdıran Saakaşvili, ”Tamamen yatalak durumdayım, sık sık bilincimi kaybediyorum" diyerek, Alman Cumhurbaşkanı ve dışişleri bakanına çağrı da bulundu.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Gürcistan eski Cumhurbaşkanı ve Odessa eski valisi Mikail Saakaşvili, tedavi gördüğü hastaneden mesaj yolladı.

GÜRCİSTAN DIŞINDA 8 YIL YAŞADI DÖNÜNCE TUTUKLANDI!

Gürcü lider Saakaşvili tanınmayacak hale geldi! Alman Cumhurbaşkanı ve Dışişleri Bakanından yardım istedi!

Gürcistan Cumhurbaşkanı görevinde bulunduğu sırada, çeşitli yolsuzluk iddiaları nedeniyle hakkında soruşturma açılan Saakaşhvili, yurt dışına çıkmıştı. Bir süre Türkiye’de kalan Gürcü lider, daha sonra Ukrayna’nın Rusya ile savaşı öncesi liman kenti Odessa’ya vali olarak atanmıştı.Yurtdışında yaşadığı 8 yılın ardından 1 Ekim 2021 tarihin de ülkesine
dönen Saakaşvili, hakkındaki gıyabi hapis cezaları nedeniyle gözaltına alınarak Rustavi kentindeki hapishaneye götürülmüştü.

CEZAEVİNDEN TEDAVİ İÇİN TİFLİS’DE BULUNAN HASTANEYE GÖTÜRÜLDÜ!

Gürcü lider Saakaşvili tanınmayacak hale geldi! Alman Cumhurbaşkanı ve Dışişleri Bakanından yardım istedi! - Resim : 2

Gürcü lider Mihail Saakaşvili, gözaltında tutulduğu hapishanede sağlığı kötüye gittiği için geçtiğimiz aylarda sağlık durumunun tespiti için başkent Tiflis'teki bir hastaneye nakledilmişti. Saakaşvili'nin yakınları eski cumhurbaşkanın sağlığının hapishanede gittikçe kötüye gittiğini iddia ederek, tedavi için yurt dışına götürülmesini talep etmişlerdi.Yine Saakaşvili'nin destekçileride bir gösteri düzenleyerek bu talepleri dile getirmişlerdi.

BİLEREK İLAÇLARI KULLANMADIĞI VE YEMEK YEMEDİĞİ İDDİA EDİLDİ!

Gürcü lider Saakaşvili tanınmayacak hale geldi! Alman Cumhurbaşkanı ve Dışişleri Bakanından yardım istedi! - Resim : 3

Öte yandan Gürcistan Adalet Bakanı Rati Bregadze ise yaptığı açıklamada, Saakaşvili'nin bilerek bazı yemekleri yemediğini ve doktorların verdiği ilaçları da kullanmadığını ifade etmişti. Bregedze bu nedenle Saakaşvili'nin sağlık kontrolü için bir kliğine nakledilmesine karar verdiklerini belirtmişti. Gürcistan'da 1 Ekim 2021'de gözaltına alındıktan sonra 50 gün açlık grevi yapan Saakaşvili, daha sonra Gori kentinde tedavi görmüştü. Saakaşvili, ardından 21 Şubat-10 Mart döneminde da açlık grevini sürdürmüştü.

GÜRCÜ LİDER SAAKAŞVİLİ TANINMAYACAK HALE GELDİ!

Gürcü lider Saakaşvili tanınmayacak hale geldi! Alman Cumhurbaşkanı ve Dışişleri Bakanından yardım istedi! - Resim : 4

Hastanede tedavi gören eski Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili tanınmayacak hale geldiği görüldü. Hastanedeki odasından fotoğrafı yayınlanan Gürcistan eski Cumhurbaşkanı Saakaşvili’nin oldukça zayıfladığı ve halsiz göründüğü dikkati çekti. Eski Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili'nin ailesi ve avukatları, Saakaşvili'nin hapishanedeki hücresinde zehirlendiğini öne sürmüştü. Bu nedenle 54 yaşındaki Saakaşvili'nin avukatları, Gürcistan'daki cezaevine yaptıkları son ziyaretin ardından saç ve tırnak örnekleri almıştı.

Gürcü lider Saakaşvili tanınmayacak hale geldi! Alman Cumhurbaşkanı ve Dışişleri Bakanından yardım istedi! - Resim : 5

ALMAN CUMHURBAŞKANI VE DIŞİŞLERİ BAKANINA ÇAĞRI DA BULUNDU!

Bir yakını aracılığı ile sosyal medyadan mesaj yazdıran Saakaşvili, "Tamamen yatalak durumdayım, sık sık bilincimi kaybediyorum. Pek çok insan hala hayatta olmama şaşırıyor. Almanya Başbakanı Olaf Scholz ve Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Burbok'un orta çağ işkencesi sonucu, herkesin önünde ölmeme izin vermeyeceğini umuyorum.”dedi.

Gürcü lider Saakaşvili tanınmayacak hale geldi! Alman Cumhurbaşkanı ve Dışişleri Bakanından yardım istedi! ile ilgili etiketler Gürcistan Almanya
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.