Günlerce beklemeye gerek yok! Bir günde yemeye hazır kırmızı soğan turşusu sandviçlerinizin ve sofralarınızın vazgeçilmezi olacak

Taptaze ekmek ve çeşitli malzemelerle hazırladığınız sandviçlerinizi sadece bir gün sonra bile yemeye hazır hale gelen kırmızı soğan turşusuyla şölene çevirebilirsiniz. Dünyaca ünlü şeflerin de sandviçlerde sıklıkla kullandığı soğan turşusunu çocuklarınız da çok sevecek. Az malzemeyle saatler sonra bile yemeye hazır olan kokusuz ve eşsiz lezzetteki soğan turşusu damaklarınızda unutamayacağız bir tat bırakacak.

Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasındaki turşunun hazır hale gelmesi için günlerce beklemek ve biraz sabırlı olmak gerekiyor. Ancak soğan turşusu yaptıktan sadece saatler sonra hazır olması nedeniyle son dönemde çok tercih ediliyor. Sadece sandviçlerde ve hamburgerde değil, et yemeklerinin yanında sunum için kullanabileceğiniz, balıkla birlikte servis edebileceğiniz, salatalarınıza renk ve farklı bir lezzet vermesi için kullanabileceğiniz soğan turşusu vazgeçilmezleriniz arasındaki yerini alacak. 'Salatada soğana bayılırım ama kokusu yüzünden yiyemiyorum' diyorsanız soğan turşusu tam size göre.

Günlerce beklemeye gerek yok! Bir günde yemeye hazır kırmızı soğan turşusu sandviçlerinizin vazgeçilmezi olacak


İşte saatler sonra bile yemeye hazır hızlı soğan turşusu için gerekli malzemeler ve yapılışı...


Ana Malzemeler:

4-6 adet aynı boyda taze kırmızı soğan

5-6 diş sarımsak

1 su bardağı üzüm sirkesi

2 su bardağı oda sıcaklığında içme suyu

3 çorba kaşığı kırılmış kaya tuzu

1 tatlı kaşığı şeker

 Günlerce beklemeye gerek yok! Bir günde yemeye hazır kırmızı soğan turşusu sandviçlerinizin vazgeçilmezi olacak

Turşunuza isteğe göre ekleyebileceğiniz diğer malzemeler:


Damak tadınıza göre turşunuza yapım aşamasında ekstra olarak; defne yaprağı, tane karabiber, hardal tohumu, kişniş, limon dilimi, maydanoz, dereotu, kereviz sapı veya karanfil ekleyerek farklı bir aroma ve renk katabilirsiniz.


Yapılışı:

Dış kabuğunu soyduğunuz kırmızı soğanlarınızı jülyen ya da dilerseniz halka halinde çok kalın olmayacak şekilde kesin. Doğranmış soğanlarınızı 1 litrelik cam kavanozlara arada çok boşluk kalmayacak şekilde doldurun. Eğer eklemek istediğiniz (yukarıda belirtilen) malzemeler varsa onları da soğanların arasına serpiştirin. 1 litre suya, sirke, tuz ve şekeri ekleyerek ayrı bir kapta iyice karıştırarak erimesini sağlayın. Elde ettiğiniz sıvı karışımı daha sonra kavanozdaki soğanlarınızın üzerini geçecek kadar ilave edin. Kavanozun ağzını hava almayacak şekilde sıkıca kapatarak buzdolabında bekletin.

Dipnot:

Turşunuzun olgunlaşması için günlerce beklemenize gerek yok. Kurduğunuz kırmızı soğan turşusunu ertesi gün (minimum 8 saat sonra) dilediğiniz şekilde tüketebilirsiniz. Turşunuz bekledikçe bir haftanın sonunda daha da güzelleşecektir.

Günlerce beklemeye gerek yok! Bir günde yemeye hazır kırmızı soğan turşusu sandviçlerinizin ve sofralarınızın vazgeçilmezi olacak ile ilgili etiketler kolay turşu turşu yapılışı kırmızı soğan turşusu soğan turşusu yemek tarifi turşu tarifi hızlı turşu
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.