Gümüş fiyatları 2022! 1 ton gümüş ne kadar?

Gümüş fiyatları anlık olarak değişebilmekle birlikte, satın alınan bölgelere göre de değişiklik göstermektedir. Bu çerçevede 2022 gümüş fiyatları merakla araştırılıyor. İşte, gümüş fiyatları 2022! 1 ton gümüş ne kadar? Ayrıntılar haberimizde...

Gümüş fiyatları 2022 yılında en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. Bu çerçevede, piyasa koşullarına göre sürekli değişiklik yaşanan gümüşün ne kadar olduğu merakla araştırılıyor. İşte, gümüş fiyatları 2022! 1 ton gümüş ne kadar? Detaylar haberimizde...

Gümüş fiyatları 2022! 1 ton gümüş ne kadar?

Gümüş, çok eski zamanlardan beri insanlık tarafından değerli görülen bir maden olmuştur. Altın ve bakırdan sonra keşfedilse de önemini günümüze kadar korumuştur. Bu maden doğada nasıl bulunur diye soracak olursanız, az miktarda ve oldukça derinlerde yer alır. Beyaz ve parlak yapısı ile bilinen gümüş madeninin tarihçesine baktığımızda milattan önce 3000’li yıllara kadar uzandığını görürüz. İlk önce Mısırlılar sonra da Çinliler ve Persliler tarafından kullanılmıştır. Milattan önce 700’lü yıllara gelindiğinde ise gümüş, Lidyalılar tarafından para olarak kullanılmaya başlanmıştır. Günümüze geldiğimizde ise gümüşün birçok alanda kullanıldığını görürüz.

Külçe gümüşler kuyumcular ve bankalardan satın alınabildikleri gibi darphanelerden de satın alınmaktadırlar. Ayrıca internet ortamında sertifikalı ve güvenilir olarak satışa başlanmıştır. Yatırımcılar külçe gümüş fiyatları günlük olarak takip ederek ons üzerinden diledikleri zaman değerince bozdurabilmektedirler.

GÜMÜŞ FİYATLARI 2022! 1 TON GÜMÜŞ NE KADAR?

Gümüş de tıpkı para birimleri gibi gün içerisinde değişiklik göstermektedir. Her gün tahmin edilemez artış ve düşüşler yaşayan gümüş piyasasında fiyat değişiklik gösterebilmektedir.

Ortalama gümüş fiyatları ise şu şekildedir: 

1 Kilo Saf Gümüş Alış Fiyatı 11.097,29 TL

1 Kilo Saf Gümüş Satış Fiyatı 11.140,55 TL

1 Kilo Saf Gümüş Önceki Kapanış Fiyatı 11.164,62 TL

1 Kilo Saf Gümüş Bugün En Düşük 10.962,93 TL

1 Kilo Saf Gümüş Bugün En Yüksek 11.227,66 TL

 

 

Gümüş fiyatları 2022! 1 ton gümüş ne kadar? ile ilgili etiketler gümüş gümüş fiyatları
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.