Güllaç Nasıl Yapılır! İşte Size Hiçbir Yerde Bulamayacağınız O Özel Tarif! Deneyin Kıskananlar Olacak

Ramazanın vazgeçilmezi haline gelen güllacı çikolatalı yapmaya ne dersiniz. Güllaç sevmeyenlerin bile yiyeceği çikolatalı, kirazlı güllaç oldukça kolay ve zahmetsiz bir tarif.

Ramazanın vazgeçilmezi haline gelen güllacı çikolatalı yapmaya ne dersiniz. Güllaç sevmeyenlerin bile yiyeceği çikolatalı, kirazlı güllaç oldukça kolay ve zahmetsiz bir tarif. Tadı ise damağınızda kalacak. Çayın yanına ise çok yakışacak. Malzemeler ise her mutfakta olmazsa bile her markette bulunabilecek malzemelerdir.

Malzemeler

  • 3 litre süt
  • 650 gram toz seker – 3 su bardağı
  • 4 yemek kaşığı Hindistan cevizi
  • 160 gram sütlü çikolata-2 paket kare sütlü çikolata
  • 4 tepeleme yemek kaşığı kakao
  • 200 gram boz iç
  • 500 gram kiraz
  • 12 yaprak güllaç

 Güllaç Nasıl Yapılır! İşte Size Hiçbir Yerde Bulamayacağınız O Özel Tarif! Deneyin Kıskananlar Olacak

Yapılışı

Geniş bir tencereye 3 litre sütü, 650 gram toz şeker (3 su bardağı), 3 yemek kaşığı Hindistan cevizi ve 4 tepeleme yemek kaşığı kakao eklenir. Kısık ateşte sekerler eriyinceye kadar karıştırılır. Şeker eridikten sonra ocağın seviyesi birazcık arttırılır ve serçe parmağımızı yakmayacak ama sıcaklığını hissedecek kıvama gelinceye kadar karıştırılır. 160 gram sütlü çikolatanın yarısını tencereye alarak eritilir diğer yarısı ise daha sonra kullanmak için köşeye bırakılır.

Çikolatalar eridikten sonra karışım bir köşeye alınır. Daha sonra 12 yaprak güllacın ilk yaprağı parlak tarafı üste gelecek şekilde tepsiye yerleştirilir. Hazırlanan sostan güllaca homojen şekilde dökülür. İlk dört kat bu şekilde yapılır.

Güllaç Nasıl Yapılır! İşte Size Hiçbir Yerde Bulamayacağınız O Özel Tarif! Deneyin Kıskananlar Olacak - Resim : 2

Her katta önce güllaç yaprağı ardından hazırlanan sostan dökülür.

Daha sonra araya kalan küçük küçük sütlü çikolatalar, kabaca doğranmış yarısından biraz daha az boziçler ve 1 dolu yemek kaşığı Hindistan cevizi serpilir.2 kat daha yaptıktan sonra çekirdeği çıkarılmış kirazların yarısı eklenir. 6 kat daha yaptıktan sonra kalan çikolataları, fıstıkları, Hindistan cevizini ve kirazları yerleştirerek 1 veya 2 saat buzdolabına soğumaya atılır. Bu sayede güllaç sosunu iyice çekmiş olacaktır.

Güllaç Nasıl Yapılır! İşte Size Hiçbir Yerde Bulamayacağınız O Özel Tarif! Deneyin Kıskananlar Olacak ile ilgili etiketler güllaçç
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.