Grip başlangıcında ne yapılır? Grip nasıl iyileşir? Hangi ilaçlar kullanılır?

Grip başlangıcında ne yapılır? Soğuk havaların etkisini sürdürmesinin ardından, hastalıklar baş göstermeye başlıyor. En fazla görülen grip hastalığı hemen hemen her evde karşımıza çıkıyor. Uzmanların uyarılarını dikkate almayan vatandaşlarımız grip hastalığına yakalanmaktan kurtulamıyor. Gripten kurtulmanın yollarını merak edenler araştırma yapmaya başladı. İşte Grip başlangıcında ne yapılır? Grip nasıl iyileşir? Hangi ilaçlar kullanılır? Merak edilen detaylar haberimizde...

Grip başlangıcında ne yapılır? Uzmanların uyarılarını dikkate almayan vatandaşlarımız grip hastalığına yakalanmaktan kurtulamıyor. Gripten kurtulmanın yollarını merak edenler araştırma yapmaya başladı. Soğuk havaların etkisini sürdürmesinin ardından, hastalıklar baş göstermeye başlıyor. En fazla görülen grip hastalığı hemen hemen her evde karşımıza çıkıyor. İşte Grip başlangıcında ne yapılır? Grip nasıl iyileşir? Hangi ilaçlar kullanılır? Merak edilen detaylar haberimizde...

GRİP NASIL GEÇER?

Grip ve soğuk algınlığı arasındaki en büyük fark gripte görülen ateş, eklem ve kas ağrılarının daha sık görülmesidir. Bu hastaların bol sıvı tüketmesi önerilir. Tüketecek sıvıların ise çok sıcak ya da soğuk olmaması gerekir. Günlük sıvı tüketiminin en az 2-3 litre civarında tutulması hastalığın hızlı bir şekilde iyileşmesine ve daha rahat atlatmasını sağlar.

Bunun dışında dikkat edilmesi gereken hususlar; bol bol istirahat edilmeli, et ve süt ile beslenilmeli, taze meyve ve sebze yemelidir. Hasta, bulunduğu ortamı havalandırmalı, nemlendirmelidir. Sigaradan ve sigara içilen ortamdan uzaklaşmalıdır.

Soğuk algınlığı olan hastalarda en rahatsız eden çok sık burun tıkanmasıdır. Bunu engellemek için bir bardak ılık suya bir çay kaşığı saf tuz ekleyerek burun temizliğini yapabilirsiniz. Tuzlu su ile yapacağınız bu temizlik ayrıca vücudun virüs ve bakterilerden de temizlenmesini sağlamaktadır.

En sık yapılan hatalardan bir tanesi hemen antibiyotik kullanma eğilimidir. Önemli bir enfeksiyon olmadığı sürece bu önerilmez. Doktor tavsiyesi ya da doktor reçetesi dışında antibiyotik kullanmayınız.

GRİP NASIL TEDAVİ EDİLİR?

Grip, çoğunlukla virüsler tarafından oluşturulduğu için öncelikli olarak insanların karşılaştığı semptomların tedavi edilmesi ile başlar. Burun tıkanıklığı var ise burun açıcılar, öksürük varsa balgam söktürücüler, ateş düşücüler ve ağrı kesiciler ile tedavi uygulanabilir. İştahsızlığın giderilebilmesi için de bol sıvı tüketilmesi gerekmektedir.

GRİP NASIL GEÇER?

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu'ndan gribe karşı iyi gelen kür;

2 adet metal 1 lira büyüklüğünde nar kabuğu ve 1 tatlı kaşığı hibiskusu kaynayan 1 bardak suya ilave ediniz. 5 dakika kısık ateşte demleyin ve ılımaya bırakın. Ilıkken ve günde 1 kez aç karnına içiniz.

Grip başlangıcında ne yapılır? Grip nasıl iyileşir? Hangi ilaçlar kullanılır? ile ilgili etiketler grip grip nasıl geçer gribe ne iyi gelir grip nasıl tedavi edilir
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.